Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Националната сигурност струва много пари и затова трябва прозрачност

Цветанов: Националната сигурност струва много пари и затова трябва прозрачност

Всички кандидати имаха професионални качества. Да, при положения, че сме изпълнили закона и Венецианската комисия, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизя. Той отхвърли твърденията на Васелин Марешки от "Воля", че има партийни договорки при избирането на членове за ВСС в Народното събрание. "Какво щеше да стане, ако се бяхме провалили? Това са само спекулации. 

Цветанов отрече твърденията, че Снежана Дукова диктува вота на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала. "Ние говорим и обсъждаме нещата достатъчно добре предварително. В този ден имаше проблем с техниката и не само тя, а още няколко народни представители вдигаха ръце, за да покажат, че имат проблем", заяви той.

Няма скандал между институциите, категоричен бе той по повод постоянните нападки, които си разменят с президента Румен Радев. 

Инвестициите в националната сигурност струват много пари, затова там нещата трябва да са прозрачни. Аз ще ви дам една хронология. Процедурата за самолетите започва през 2010 г. През 2012 г. лично президентът е дал своето мнение за Ф-16. Две години по-късно след едно посещение в Унгария, той започва да говори за "Грипен". Стига се и до писмото до Орешарски, каза още Цветанов.

Знаете, че бяха изтогвени 7 условия от Народното събрания, но малко преди Румен Радев да подаде оставка и да се кандидатира за президент, е вкарано допълнително условия за заплащането, което директно е илиминирало един от участницитге, продължи зам.-председателят на ГЕРБ.

Трябва да се знае, че купуваме самолет, но отделно ще трябва и въоръжение. Аз не давам оцеки, просто казвам как стоят нещата. Ваша работа, на журналистите, е да прецените как стоят, каза още той. 

Извинявам се. Това бе изпусната реплика, заяви Цветанов по повод своя реплика, с която засегна семейството на президента. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе