Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Младите шампиони пак избраха родината

Младите шампиони пак избраха родината

На Нова година сме с гаджетата и приятели, разкриват гимнастичките

Тайсъна овърша Кукорево като Коледар

2015 година може и да не беше особено успешна за спортистите ни, или поне за тези, от които се очакваха сериозни успехи. Провалите следваха един след друг. Отново затънахме до уши и заради щангите. Но все пак има надежда, че Олимпийската, 2016 г., а и тези след нея ще бъдат по-добри. Защото на пук на всичко се видя, че имаме таланти, които дават сериозни заявки да се превърнат в големи звезди в бъдещето. Кампанията на "Стандарт" за Спортните чудеса показа именно тях - младите шампиони. Момчета и момичета, батковци и каки, които за разлика от своите връстници са се лишили от куп неща, за да пробият в спорта. Тренировки, училище и пак тренировки. Най-голямото разнообразие са състезанията.
Но талантите не са машини. И те имат нужда от почивка след тежката година и в очакване на новите предизвикателства. Затова "Стандарт" се свърза с някои от тях, за да види какво са правили по Коледа и как ще посрещнат Нова година. Така надеждите ни изнесоха пореден урок по родолюбие, защото се оказа, че предпочитат да си стоят у нас за празниците. И все още са далеч от мисълта да се фукат със снимки от екзотични страни, както го правят "звездите". Талантите обръщат и достатъчно внимание на семействата си, помагат в приготвянето на празничната вечеря. На Нова година пък е време за купон. С приятели, с гаджета. Някои от участниците в кампанията си направиха и отчет за 2015 г. Не скриха и мечтите си за идващата година.

Подаръците не са важни, а хората да са щастливи

Християна Тодорова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, художествена гимнастика

Гимнастичките се надяват на още по-добра нова година

Християна Тодорова: 2015 за мен в професионален план беше много трудна, имаше и спадове и върхове, но за щастие завърши с голям успех. В личен - не се оплаквам, не беше най-лесно, но съм щастлива и доволна. На Коледа бях вкъщи със семейството си и моя приятел. Паричката се падна на сестра ми, Александра. Не знам колко ястия имаше, но всичките си бяха традиционни за празника, както трябва да бъде. Нашето семейство спазва повелите. Вече съм на такава възраст, където за мен не са чак толкова важни подаръците, а самият жест. Важното е всички около мен, които обичам, да са живи и здрави. На Нова година ще бъда с приятели извън София. Пожелавам си 2016 г. бъде най-успешната ми година в професионален план, а в личен - по-хубава от 2015 и по-малко от 2017 г.

Цветелина Стоянова: В професионален план годината беше много шарена. Изпълнена с победи и загуби, с радост и тъга, но завърши по най-успешния начин за нас. А в личен план всичко беше повече от добре. На Коледа бях със семейството си и паричката за втора поредна година се падна в мен. Не съм броила ястията, само консумирах активно. А като подаръци получих страшно много неща, но най-големият беше, че бях сред най-любимите ми хора на най-вълшебния празник. За Нова година ще съм с приятелят ми, но все още не се знае къде. В личен план си пожелавам здраве и щастие за мен и хората които обичам. А в професионален план си пожелавам това да бъде най-успешната година в спортната ми кариера и един чудесен край на нея.

Цветелина Найденова: 2015 година беше една наистина много успешна година в личен и в професионален план. Вкъщи празнувах Коледа, разбира се. Това е един много светъл и семеен празник. Бях с най-близките ми хора. Не се падна на мен паричката - мисля, че на брат ми. За мен не са важни подаръците, а хората около мен да са щастливи. На връх Нова година ще бъда с гаджето. Все още обаче не е ясно къде. Пожелавам здраве, много здраве и късмет.

Приеха ме в Софийския университет

Явор Пешлеевски, модерен петобой

Имахме 11 ястия на масата, разкри Явор

Оценявам годината като успешна, както в професионален, така и в личен план. Подобрих резултатите си в петобоя от предните години, а също така и ме приеха студент в Софийския Университет - публична администрация. На Коледа бях със семейството у дома. Паричката се падна в майка ми, а ястията на масата бяха точно 11. На Нова година ще остана в София. Ще празнувам със съучениците от гимназията и колегите от университета. За следващата година най-вече си пожелавам извоюване на квота за Олимпийските игри в Рио и естествено успешно преминаване във втори курс.

Проклели са ме за парата

Даниел Асенов, бокс

Тайсъна с аверите коледари обикалят къщите из Кукорево

Годината ми горе-долу е положителна. На европейското бях супер, но после на световното - не толкова. На Коледа всъщност коледувах. Обиколихме всички къщи в Кукорево. Събрахме и немалко неща (смее се). Не ми провървя на паричка и на тази година. Някой ме е проклел (б.р. смее се). На Нова година до полунощ ще сме с баща ми и майка ми. После ще правя купон. Ще дойдат приятели. Целта и мечтата ми е да взема квота за Олимпиадата в Рио догодина. Веднъж да стигна там, ще видим какво ще се получи.

Дано се класираме за Рио

Красимир Георгиев, волейбол

Краси е заобиколен от хора на които държи

2015 г. беше изпълнена с много емоции. В професионален план усетих израстване не само технически. В личен план няма кой знае какво да кажа. Заобиколен съм от хора, на които държа, а и те държат на мен. Но не мога да кажа, че годината бе положителна. На Коледа бях със семейството си. Така и се полага, след като това е един от най-семейните празници. Паричката се падна в парчето за къщата. Това е може би доста хубаво за всички ни. На Нова година ще съм с приятели в София.

През 2016 година си пожелавам националния отбор да се класира за олимпийските игри. Не съм с тях в момента, но им стискам палци да направят добро класиране в предстоящата квалификация.

Липсва ми сняг

Венелина Поптолева, бокс

Паричката се падна в мама, разкри Венелина

Много успешна година в професионален план. Сега в края й бях изцяло със семейството си. На Бъдни вечер, както всяка година, традиционно имаше 7 ястия. Паричката от питата се падна на майка ми - Николина. Коледата обаче не я почувствах много празнично. Защото нямаше сняг. Иначе за празника получих книги. За Нова година още нямам планове. Все пак имам състезание и не знам къде ще съм и дали ще празнувам. За 2016 г. си пожелавам първо здраве. След това по-хубава и по-успешна година. Надявам се на повече успехи и титли.

Семейно сме в Дубай

Владимир Шишков, бадминтон

Владо се забавлява в Дубай за Нова година

Успешна година в професионален и личен план, троен шампион на България за под 19 г и участие в Швейцарската лига, без много международни изяви. Семейно празнувах Коледа, в родната Стара Загора. Този път паричката се падна в мен, след може би 5 поредни години, в които брат ми я уцели. 9 ястия имаше, както и правим всяка година. Получих парични възнаграждения основно като подарък. В момента съм в Дубай, семейно и тук ще прекарам Новата година. Престоят ни продължава до трети. За новата година си пожелавам здраве на мен и всички мои близки. Това е най-важното, всичко друго се постига. Също пожелавам много здраве и щастие на всички българи и нека бъде по-успешна новата 2016 година.

Още си чакам подаръка - нова кола

Петьо Иванов, биатлон

Много трудна година, заяви Петьо

Годината беше доста трудна, както в личен, така и в професионален. Но вдигаме главата и продължаваме напред. На Коледа бях вкъщи със семейството. Ястията бяха 9. Подаръкът още го чакам, нова кола. Не мога да си намеря хубава.

За Нова година отново със семейството ще съм. Гледам да прекарам повече време с тях, защото времето, в което сме си вкъщи през годината е малко. За 2016 г. си пожелавам здраве на първо място, защото с него можеш да постигнеш всичко. Надявам се да нямам проблеми в професионален план и да започна да тренирам в отлично състояние.

Падна ми се най-ценното - здраве

Гергана Велкова, биатлон

Искам бързи ски и точна стрелба, твърди чаровната биатлонистка

Бъдни вечер и Коледа посрещнах у дома в Ихтиман, със семейството си и роднини. Все пак това е най-семейният празник и е най-приятно да си с хората, на които най-много държиш. Обичам да спазвам тази традиция, но рядко ми се удава - в повечето случаи съм на лагери. Парата не ми се падна, получих късметче здраве. То ми е най-важното. За Новата година си пожелавам най-вече здраве, късмет, бързи ски и точна стрелба! През новия сезон участвах в първата единична щафета за купата на IBU в Риднаун с Михаил Клечеров и в спринта в Обертилях, но не съм доволна от представянето си. Надявам се през 2016-а да покажа по-добри резултати. Новогодишната вечер ще прекарам на Боровец с моя приятел и познати, а на 5 януари заминавам на лагер на Белмекен или Банско. Сезонът продължава, предстои ми световното за юноши и младежи.

Уредих се с яке и анцуг

Димитър Кръстанов, модерен петобой

2015 е една от най-силните ми години в спортната ми кариера. Тя е беше прекрасна и изпълнена със страхотни професионални и лични успехи. На Коледа празнувах с моето семейство и с това на моята приятелка. Паричката за втора година се падна на мен, а ястията бяха 11 с виното. Получих от семейството ми яке, а от приятелката ми комплект от горнище и долнище анцуг. Нова година ще празнувам на вила с гаджето ми и най-близките ми приятели от плуването. Пожелавам си най-вече аз и семейството ми да сме живи и здрави. Мечтая също така в професионален план 2016 да е много по - успешна от 2015 и да успея да взема квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Получих автомобил и телефон

Митко Ценов, лека атлетика

Годината за мен беше добра, но можеше и повече. Единствено на световното в Пекин не успях да се реализирам. В личен план също бе хубава година. Като цяло съм доволен от 2015. Празнувах Коледа вкъщи с моето семейство и приятели. Паричката се падна на мен тази година. А като подаръци - телефон и кола. На Нова година мисля пак да е същото като на Коледа. У дома с близки хора. За 2016 г си пожелавам както на мен така и на всички останали здраве и много успехи - и в личен и професионален план.

Изненадаха ме с куче

Божидар Краев, футболист на "Левски"

Тази година посрещнах Коледа в Банско. Имам доста интересен подарък - куче. Породата му е английски булдог. Баща ми (б.р. легендата на "Ботев" от Ваца Бойко Краев) успя да ме изненада. Аз от своя страна го уредих екип на "Найк". Брат ми също намаза. На Нова година ще бъдем в селото на татко.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе