Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Методиев: В ДПС няма спуснати парашутисти

Методиев: В ДПС няма спуснати парашутисти

В ДПС няма спуснати парашутисти, има избор от всички членове и симпатизанти. Така депутатът Александър Методиев обясни решението на движението да подкрепи Пламен Орешарски на президентските избори.

„На ме питаха мен лично съгласен ли съм, в партията се гласува по съвест на Централен съвет. Единодушно Пламен Орешарски беше избран за кандидат-президент на България", каза още народният представител пред bTV.

Според него експремиерът е „най-подготвеният" за поста.

На въпрос колко ще вземе ДПС на първи тур, Методиев оговори така: „Колкото толкова, не съм по прогнозите, смятам, че ще имаме по-голям процент, отколкото на местните и парламентарни избори", отговори Методиев. По думите му в партията се надяват Орешарски да отиде на балотаж.

Депутатът, известен с прякора Бат Сали, защити стипендиите за ромски ученици: „Не е разделяне на дечицата, това е един стимул".

„Нашите хора винаги отстояват, че българският език е майчин и би трябвало да бъде така. Нашите ромчета също са български деца – не са еврейски, не са пакистански, не са никарагуански", подчерта Методиев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе