Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Мазилка падна до новородено в болница

Мазилка падна до новородено в болница

Мазилка се откърти от таван и падна на сантиметри от новородено и майка му, съобщи Нова телевизия. Няма пострадали. Инцидентът е станал в една от стаите на Родилно отделение на болницата в Смолян.

В стаята са били 21-годишната родилка, нейната дъщеричка, родена ден по-рано и бабата заедно с една от медицинските сестри. Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което е било на повивалника.

Инцидентът беше определен като неприятен от шефа на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев. Той е свикал комисия, която да огледа обстановката в сектора, където е паднала мазилката.

"Стаята е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. Дотогава въпросният сектор няма да се настаняват родилки", каза д-р Даракчиев.

Другата част на отделението е ремонтирана преди четири години. Над въпросния сектор на Родилно отделение тече ремонт заради обособяване на структура за инвазивна кардиология.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе