Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Малки и големи шампиони плуваха във "Виктория спа"

Малки и големи шампиони плуваха във

Великденски турнир по плуване за деца и възрастни събра стотици фенове на здравето, хармонията и усмивките във "Виктория спа" - петзвездните владения на бизнесдамата Виктория Кесаровска в столичния хотел "Рамада Принцес". Собственичката и управителката на прочутата верига с престижни награди от България, Балканите и Европа за втори път дирижира толкова емоционално събитие - след благородното състезание на Коледа. Сега участваха още повече малчугани и тийнейджъри от 5 до 14, които тренират плуване в басейна на "Виктория спа". Всички станаха, когато гръмна "Мила родино", а докато звучеше "Притури се планината", отборът по синхронно плуване на Националната спортна академия обра овациите. Този път най-смелите родители също се пробваха в четири дисциплини - веднага след награждаването на децата им. Наградите бяха връчени от заместник-министъра на младежта и спорта Асен Марков. Водеща на събитието беше националната шампионка по плуване Лидия Иванова, извоювала много елитни отличия за България, а сега действащ юрист. За всички бяха подготвени суперприятни изненади. Между наградите от спонсорите - от "Делфина", арт къща "Куклите", самоучители по английски език - имаше дори и билети за концерта на "Скорпиънс". Виктория Кесаровска подари таблети за бъдещите шампиони на България. Янко Кесаровски пък осигури незабравима емоция за малки и големи. Той представи на многобройната публика два изключителни папагала - 11-месечният Джулс от породата хиацинтова ара и 6-годишното бяло какаду Лукас, което се обясни в любов на английски. Те са сред главните герои в страхотното шоу "Папагали от три континента - живи, свободни и красиви", което събира стотици на ден в столичен мол до 31 май.

В новооткритата зала

на "Виктория спа" в "Рамада Принцес" се случват още чудеса с тялото и духа, стана ясно. Тук предлагат не само най-доброто, но и най-авангардното. Кросфит е тоталната тренировка за съвършения атлет, който в еднаква степен е гимнастик, щангист, спринтьор, бегач на средни разстояния и гребец. Целта - постигане на всеобща и цялостна добра физическа форма, психическа сила и издръжливост. Гарантира умения в 10 сфери на организма - сърдечно-съдова, дихателна и силова стабилност, сила, гъвкавост, експлозивност, скорост, координация, ловкост, баланс и точност. В името на всичко това кросфитът комбинира елементи от гимнастика, вдигане на тежести, бягане и гребане. Оборудването за кросфит тренировките е минималистично - пудовки, медицински топки, дъмбели, щанги, лостове за набирания, успоредки.

Другият нов хит тук е боди пъмп: фитнес аеробик програма с тежести - леки щангички, дъмбели и собствено тегло. В допълнение се ползва широка степ платформа. Програмите са с продължителност 45 и 60 минути, разделени на с интервали с кратки почивки. Започва се със загрявка - изпълняване на частична тяга и трапецовидно повдигане в тон с музиката.

При TRX тренировките се използва тежестта на собственото тяло като съпротивление на гравитационните сили. Единственият необходим уред е така нареченият TRX - той позволява чрез корекция на позицията на тялото да се добави или отнеме от работната тежест. В зависимост от това движенията могат да бъдат дърпащи или бутащи. Упражненията с точка на окачване са разнообрази и могат да бъдат модифицирани.

Тук лансират и специализирани тренировки на хора с наднормено тегло, съобразено с килограмите и индивидуалните им възможности за понасяне на физическо натоварване. Те са част от програмата "Отслабни за 8 седмици", в която са включени изготвяне на индивидуален хранителен режим, три беседи на тема "Здравословно хранене". Вицешампионът на България по боди билдинг Венцислав Стоянов, който е и диетолог, води тренировките и програмата. Fat burning yoga е синтез от гъвкавост, сила, концентрация и издръжливост. Тя е динамична силова йога, която се изпълнява в спокойно темпо, без резки движения. Стандартните йога пози са обединени в 60-минутен комплекс, който тренира цялото тяло. Редуват се активност и почивка, отпускане и контрол, сила и разтягане. Упражненията тонизират органите и ги стимулират да работя с пълна ефективност, като изгарят мазнините и ускоряват обмяната на веществата и детоксикацията, намаляват стреса и апетита. Особено търсена във "Виктория спа" е йогата за деца - тя прави малчуганите будни, гъвкави - в тялото и ума, по-силни, по-здрави, по-уверени. Детската изправителна гимнастика също е изключително полезна за общото укрепване на опорно-двигателния апарат и предотвратяване на гръбначните изкривявания. Специализирани кинезитерапевти водят заниманията. Аква спининг, водна гимнастика, пилатес и "kangoo jumps" за деца и възрастни са другите изкушения. А семейната тренировка "Аз, мама и татко" не само сплотява семейството, но тренира тялото и емоциите с елементи от най-добрите програми.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе