Извънредни новини

Люпко: Преди президентски избори не се говори

Люпко:  Преди президентски избори не се говори

Култово изказване направи треньорът на "Левски" Люпко Петрович преди първия мач на "сините" в Лига Европа срещу "Марибор". На летище София днес преди заминаването на тима сръбският спец заяви: "Този мач е като президентски избори. А както знаете, преди това има ден за размисъл. В него не се говори нищо, така че и аз няма да го направя", изцепи се Петрович и се качи на самолета безмълвен. Сърбинът обаче имаше проблеми при пропусквателните пунктове на летището. Той бе върнат заради бутилка от над 100 милилитра, която носеше със себе си. За радост повече проблеми нямаше. "Все още не сме готови. "Марибор" не е тим за подценяване. Не знам защо хората не го възприемат на сериозно. Новакович, който игра и в България, е най-опасен. Все още се чудя дали да пусна новото попълнение Сандберг. Той е отскоро и не съм сигурен, че ще пасне веднага", каза Петрович на брифинга днес.

Иначе облачно време посрещна "сините" днес в Марибор. В българския лагер се надяват и днес да не бъде толкова задушно. В Словения вече дойдоха и голяма част от агитката на "Левски", която ще дере гърло за отбора днес на ст. "Людски врът". Те обаче бяха предупредени да избягват тъмните и скрити улички в Марибор заради опасения от сблъсъци с местни хулигани. Пристигнаха и част от организираните рейсове, които тръгнаха още във вторник към Словения. Те обаче се забавиха, тъй като на всяка граница бяха бавени от граничните власти по няколко часа. И фенове на "Лацио" ще подкрепят "Левски" днес. Не е тайна, че двете агитки са приятелски и за това десетина италианци също са дошли в Словения.

Шеф на "Левски" с урок по история

Председателят на УС на "Левски" Николай Илиев заяви, че е сигурен в доброто представяне на тима срещу "Марибор". "Не се съмняваме, че няма да е лесно при гостуването. Но "Левски" в никакъв случай не отива като обречен в Марибор. Напротив, аз съм убеден, че момчетата ще дадат всичко от себе си и ще направят всичко възможно, за да постигнем един добър турнирен резултат. "Мисля, че "Левски" в този двубой може само да спечели. Футболистите не трябва да се страхуват от нищо. Аз ще им кажа на момчетата един пример, 1983-1984-а, когато "Левски" трябваше да се изправи с шестима юноши срещу шампиона на Германия - "Щутгарт". Играхме с респект и уважение, но пък ги елиминирахме", добави Илиев. "Ако играчите спазят тактическите указания на Петрович, то съм сигурен, че ще постигнем добър турнирен резултат", завърши Илиев.

Селекцията на "Герена" не е приключила

Селекцията в "Левски" не е приключила и е твърде вероятно "сините" да се подсилят поне с още един нов футболист до края на трансферния прозорец. Към момента най-необходим е централен нападател. От клуба обаче обявиха, че не търсят голаджия или какъвто и да е друг играч на всяка цена. В същото време финансовият директор Константин Баждеков разкри, че всичко по организацията от българска страна е наред. "В момента мислим единствено и само за мачовете с "Марибор". Мисля, че е несериозно сега да правим други планове. Всичко е наред с организацията в Словения. Непрекъсната е комуникацията с колегите от Марибор. В самолета има представители на полицията, които там ще си изпълняват задачите. Билетите, които сме закупили и платили, са 1000, а не 800. Колко допълнително ще се купят билети, аз не мога да кажа", коментира Баждеков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе