Извънредни новини

"Лудогорец" в битка за 4 млн. евро

Дерменджиев е сигурен, че "орлите" имат своите шансове

"Лудогорец" ще гостува днес на "Цървена звезда" в реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига в битка за близо 4 млн. евро. Толкова ще заработи българският шампион ако успее да преодолее сръбския гранд след като двата тима завършиха 2:2 преди седмица в Разград. До момента "Лудогорец" взе 700 000 евро за това, че игра в този и миналия кръг. При класиране за плейофите за влизане в групите на ШЛ, то тимът ще спечели още поне 3 милиона. И това ще стане ако отпадне там. Ако успее да мине и това стъпало и да стане първият роден тим с две участия сред най-добрите в Европа, то парите стават доста повече. Тази година за самото класиране в групите, УЕФА дава 2 млн. евро, плюс още 12 след техния край. Ако "Лудогорец" отпадне от "Звезда", то ще пробва късмета си в Лига Европа. Там също има солидни премии. 230 000 евро ще дойдат само от участие в плейофния кръг, а за ритане в групите - 2,3 млн. евро.
Иначе вчера "орлите" тръгнаха за Белград със самочувствие. "Ние не отиваме на конкурс за българско-сръбска песен, а да играем футбол. Това мисля, че сме го доказали, дори и като гости. Тук през последната седмица ни плашат, че ад ни чакал. Мисля, че не сме от плашливите. Да, атмосферата ще е доста приповдигната и очакваме сериозна подкрепа от техните фенове, но това е страничен фактор, а нещата се решават на терена", заяви изпълнителният директор Ангел Петричев. "Като цяло мисля, че Лудогорец се представи добре в първия двубой и особено през първото полувреме. Малко разконцентриране доведе до негативния резултат. Всички са здрави и мотивирани да направим един пореден луд мач", коментира още той.
Треньорът Георги Дерменджиев обаче бе по-предпазлив в изказването си. "Веднага след първия мач казах, че мачът в Белград ще е труден. Резултатът е добър за "Цървена звезда", но ние имаме доста добра рутина в тези турнири, така че ние отиваме да изиграем един мач, който си остава 50:50", обяви той. "Те играят на собствен терен. Ние си имаме своите шансове. Изиграхме много добър мач, головете, които допуснахме, бяха от грешки. Отиваме да играем и евентуално това тактическо надлъгване да бъде в наша полза. Това е футбол, никой не може да го предвиди", добави Дерменджиев на тръгване.

Вероятни състави

Шампионска лига, ІІІ предв. кръг

"Цървена Звезда" - "Лудогорец"
ст. "Райко Митич", Белград
реванш, 2:2 в първия мач

"Цървена Звезда": 1. Дамир Кахриман, 88. Луис Ибанес, 97. Тома Фибел, 77. Зоран Рендулич, 19. Милош Цветкович, 20. Мичал Доналд, 8. Гелор Канга, 4. Дамиен Льо Талек, 11. Пабло Николас Моуче, 55. Славолюб Сърнич, 10. Александър Катай
Треньор: Миодраг Божович

"Лудогорец": 21. Владислав Стоянов, 27. Козмин Моци, 32. Игор Пластун, 25. Йордан Минев, 88. Вандерсон, 8. Лукас Саша, 18. Светослав Дяков, 6. Натанаел, 92. Джоди Лукоки, 22. Джонатан Кафу, 28. Клаудиу Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

Съдия: Лука Банти (Италия)

По-добри сме, надъхват се разградчани

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков е сигурен, че неговият тим има сили да елиминира "Цървена звезда". "За мен "Лудогорец" е по-добрият отбор. Сърбите са качествен тим, с добри футболисти, но аз мисля, че нашият отбор е по-добър от техния. Във футбола обаче не винаги побеждава по-добрият, но се надявам този път да се получи", пожела си Дяков на тръгване към Белград.
Вратарят на "орлите" Владо Стоянов сподели мнението на своя съотборник. "Цървена звезда" не е нищо повече от нас. Реално погледнато вкараха от наши грешки в първия мач. Надявам се, че този път ние ще се възползваме от техните грешки и ще си вкараме положенията", заяви Стоянов.
За тяхно съжаление една от звездите на "Лудогорец" Марселиньо няма да вземе участие в реванша срещу "Звезда". Бразилецът, който е с български паспорт и дори национал на страната ни, е наказан.

В Белград изреваха, че не им говорят

Медиите в Сърбия се оплакаха, че футболистите на "Лудогорец" им отказвали интервюта. "Журнал" разкри, че ръководството на "орлите" било наложило забрана на играчите да говорят с медии. Въпреки че това не е особено вярно след като Светльо Дяков и Владо Стоянов дадоха изявления преди българските медии. Твърдението на медията идва след като те звъннали на резервния страж Милан Борян. Той обаче им върнал текстово съобщение, че шефовете на "Лудогорец" им забранили да говорят.
В същото време стана ясно, че между 3 и 4 хиляди са свободните билети в продажба за мача днес. Те бяха пуснати вчера сутринта и до снощи вероятно бяха изкупени. На пресконференцията по обяд от пресслужбата на "звездашите" обявиха, че са продадени над 40 хиляди билета. Нищо чудно и преди мача да се завихри черна борса, което пък може да остави и празни места на стадиона.

Графа шокира: Ще играем финал в ШЛ

Треньорът на "Цървена звезда" Миодраг Божович направи повече от смело изказване преди реванша срещу "Лудогорец". Според Графа тимът има всички шансове да стигне финала в Шампионската лига догодина през месец май. Той каза това в отговор на въпрос от фен в "Туитър". "Залагайте пари, че догодина през май ще стигнем финала в Шампионската лига. Нашата приказка ще е тази като на "Лестър", изцепи се още Божович.
Все пак по-късно на брифингът преди мача Графа бе доста по-умерен в твърденията си. "Няма да пазим резултат, а ще играем за победа. Не ни е страх. На стадиона атмосферата ще бъде все едно идва краят на света! Съперникът е качествен отбор, но аз ще искам повече мощ в атака. Всъщност не е важно как ще победим, важното е да го направим", коментира Божович.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе