Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Падане лиши Радо Янков от втори успех в Банско

Падане лиши Радо Янков от втори успех в Банско

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини на сноуборда за 2016 г. Радослав Янков завърши втори в паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско. Във финала българският състезател поведе, но допусна грешка, падна и това помогна на опитния французин Силвен Дюфур да спечели първото място в българския курорт. 27-годишният Радо записа трети пореден подиум в Световната купа, четвърти от шест състезания през този сезон и седми в кариерата си.

В квалификациите той даде най-добър резултат, а в осминафиналите преодоля двукратния носител на Световната купа Андреас Промегер с 0.12 сек. В четвъртфиналите съперникът му Каспар Флюч от Швейцария падна тежко, а инцидентът забави състезанието. В полуфиналите Янков не остави шансове на австриеца Бенямин Карл, а в големия финал, след като водеше пред французина Силван Дюфур, падна на завой и изпусна врата вблизост до финиша.

Янков събра 3520 точки и поведе с 380 точки пред Карл, който беше лидер преди Банско. Радо продължава да води уверено в битката за малката световна купа в паралелния гигантски слалом с 3200 точки, на 740 пред Карл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе