Извънредни новини

"Левски" капо за юбилея

Стефан Марков, наш пратеник

Пловдив. Нов кошмар разтърси "Левски" за юбилея. "Сините" се сбогуваха и с мечтата да вземат поне Купата на България. Този път в ролята на екзекутор влезе "Ботев" (Пд). "Канарчетата" удариха столичани 2:0 и с гол на чужд терен продължават в турнира.

Герои за "жълто-черните" станаха резервата Педро (50) и Доре (72). Нещата от вечното дерби се повториха. Гостите издържаха едно полувреме, но започнаха да окапват и логичното се случи. За капак те загубиха двама играчи. Орлин Старокин напусна заради травма, след като Доре скочи върху крака му. Пламен Крумов пропусна мача с "канарчетата" в събота заради натрупани картони. Драмата на терена продължи с пълна сила след срещата. И двата тима останаха без треньори. Първи обяви, че е хвърлил оставка Станимир Стоилов. "Още в 8 часа сутринта депозирах молбата си. Създаде се напрежение около един прекрасен отбор и аз не искам да бъда фактор, който пречи. Казах моите мотиви на собственика, каквото реши той. Аз се надявам оставката ми да бъде приета. Този успех го посвещавам на Юли Попов. Ако "Ботев" е имал някакви успехи, той също има заслуга, но за несгодите той не е виновен", заяви Мъри. Спортният директор Александър Александров обяви, че е солидарен и също е депозирал оставка. По-рано обаче Цветан Василев бе категоричен, че смяна на Стоилов не стои на дневен ред.

Треньорът на "Левски" също не издържа. Антони Здравков хвърли кърпата: "Ще се обадя на господин Батков и ще му кажа, че напускам. Разочарован съм е най-меката дума. Правя го, защото обичам "Левски", който не постига резултати под мое ръководство, както и заради баща ми, който е в лошо здравословно състояние и също обича клуба (б.р. - Иван Здравков е защитник на "сините", играл заедно с Гунди)", обясни Сухия. Той обаче разкри, че в съблекалнята има къртици, които също носят вина за провалите. "Смяната на Рамос бе планирана, но неприятното е друго. Още трима-четирима дойдоха и обявиха, че са изморени и искат смяна. Не смятам, че отношението им е професионално. Мач се играе 90 минути. Контузиите и наказанията оказват влияние, но "Левски" не дава заплати на 11 души, а на 25. Аз лично не се чувствам предаден, говоря за отношението на играчите към работата им. През последните години се смениха 7-8 треньори, петима директори, но футболистите, макар и не всички, си продължават едно и също", категоричен бе Здравков.

Тарторите слязоха в Казичене

Над 30 полицаи със 7 патрулки завардиха предвидливо стадион "Георги Аспарухов" в края на мача в Коматево. Отначало обаче очакваната фенска инвазия не се състоя. 7-8 чичковци от квартала се появиха гневни на "Герена", за да коментират резила. Въпреки призивите във Фейсбук после дойдоха не повече от 20 запалянковци. Те обаче бяха респектирани от полицейския кордон и не опитаха "акция" при появата на автобуса на "Левски" малко пред 19,00 ч. Всъщност повечето от българските тартори не бяха забелязани, тъй като се застраховаха и слязоха в Казичане. На паркинга на стадиона бяха забелязани само чужденци, които се измъкнаха бързо в тъмнината, а и никой не направи опит да им търси сметка.

Пелето: Няма по-слаби от нас в историята

За съжаление, точно на 100-годишнината се оказва, че ние сме най-слабият отбор в историята, отсече ветеранът Станислав Ангелов. "Каквото и да си говорим - случва се една трагедия. Един мач не можем да изиграем. Работата, обстановката - положението е трагично", допълни Пелето.


"Не знам какво се случва, не изглеждаме добре като отбор. "Ботев" бяха по-добри от нас и ни победиха. Грешки винаги има във футбола, те също бъркаха. Нещата са по-дълбоки. За 90 минути нямаме точен удар във вратата им. Сериозен отбор не може да изглежда така", обяви вратарят на Горан Блажевич. "Не говоря само за последния мач, а за последните няколко. Не знам какъв ни е проблемът. Ако можех, щях да го реша. Не знам какво е казал Здравков. Бях при феновете. Те са разочаровани. Бяха груби, но това е нормално. Не заслужаваме хубави думи. Просто нещо не е наред при нас", каза още хърватинът.


"Откакто съм в "Левски", не са ни ощетявали така. Червен картон за нарушението срещу мен. И втори такъв за удара в главата на Димов. Съдията обаче не е оправдание за загубата. Ние сме изпълнителите, ние носим вината. Страшен срам. Не ми се говори повече", заяви пък Орлин Старокин.

Баждеков: Кога да търсим треньор?

Ще обсъдим оставката на Антони Здравков и ще преценим, обяви изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков. "В момента не е сериозно да коментирам кой ще бъде нов треньор. Не е толкова лесно. Трябва да има лицензи, документи. Не знам как ще стане толкова бързо", продължи той.


"До края на месеца имам срокове, които трябва да представим, за да вземем лиценз. Надявам се, че няма да имаме проблеми. Клубът е осигурил всичко на играчите, за да покажат, че обичат синята фланелка. Но явно не се получава. Затова може би ще трябва да се преосмислят някои неща", завърши Константин Баждеков.

Бултраси се караха по трибуната

въпреки победата над "Левски". Повод за това стана Станимир Стоилов. Десетина запалянковци започнаха да го плюят с последния съдийски сигнал. Друга група обаче защити треньора и им скочи на бой. Администраторът на "Ботев" Костадин Костадинов застана между побойниците и успя да ги радели.

Полицаи отнесоха конско

от шефовете си заради агитката на "Левски". Шефовете им побесняха, след като сините успяха да вкарат пиротехника на трибуните, въпреки драконовите мерки на входовете и започнаха да обстрелват сектора на домакините. Те пък им отговориха, като запалиха знаме на "Левски".

Лежаха като момичета

Томаш Иршак, футболист "Ботев"

"Левски" се скъсаха да лежат по терена като момичета. Не знам защо в България ги имат за гранд, това е най-смешният тим, който ни е гостувал, откакто аз съм в отбора. Надявам се Станимир Стоилов да продължи да е треньор на "Ботев".

Публиката ни вдъхнови

Сърджан Лукин, футболист на "Ботев"

Много съм радостен, публиката ни вдъхнови и с малко късмет преодоляхме "Левски". В Румъния също съм играл пред фанатизирани зрители, но тези тук нямат равни. "Левски" не застраши вратата ни нито един път и заслужено ги отстранихме.

Няма време за купон

Йордан Христов, футболист на "Ботев"

Имаше напрежение в мача, пасив от два гола. Те лежаха бая, докато падне първият, не ги видях после. Радваме се, че победихме. На полувремето си казахме, че няма повече какво да губим и заради прекрасните фенове сме задължени да вкараме два гола. Получи се, но сега не е време за празненства, защото след три дни пак играем срещу "Левски", но на "Герена".

Правите много драми

Юнес Хамза, футболист на "Ботев"

В някои ситуации не се представихме както трябва. В последните дни около тима имаше много напрежение, не мога да си обясня защо се правят драми от една загуба. Още повече, че с днешната победа заличихме поражението в София. Дошъл съм в България, за да вкарвам голове и обещавам да го правя.

Спукаха главата на Цецо

Даниел Димов, футболист на "Левски"

Станислав Тодоров развали мача. Спести им червен картон през първото полувреме, а след това още един. Вижте какво стана със Старокин. А по-късно на Цецо Генков му спукаха главата. Реферът си мълча. После стоя и се обяснява. Ако бил дал червен картон, щял да развали мача. Е, какво направи? Но не само съдията ни е виновен. Трябва да си търсим грешките в нас. Опитваме се, играем, борим се, но нещата не се получават. Какво да правим, животът продължава. Даваме всичко от себе си.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе