Извънредни новини

Легенди откриха Фен Купа 2016 в Бургас

Легенди откриха Фен Купа 2016 в Бургас

Четвъртият регионален полуфинал от националната обиколка на Фен Купа 2016 пусна котва днес на стадион „Каменица Арена" в Бургас. В рамките на уикенда там ще премерят сили най-добрите 32 отбора от областите Бургас и Ямбол, доказали се измежду близо 110 местни тима, които взеха участие в предварителните квалификации.

Турнирът традиционно беше открит с кратка встъпителна церемония и демонстративен мач между ветерани на Черноморец и Нефтохимик. В редиците на ветераните се отличаваха имената на бронзовия медалист от САЩ'94 Златко Янков и бившите национали Милен Георгиев и Радостин Кишишев. Срещата беше много равностойна и вървеше гол за гол. Първото полувреме завърши при резултат 3:3, след което, през втората половина, ветераните си размениха по още 2 красиви попадения. Наложи се спорът да бъде решен чрез дузпи. Нефтохимик бяха безкомпромисни при изпълнението им и взеха почетна победа с крайното 7:5. Най-активни бяха бившият полузащитник на Черноморец Пламен Крумов, който отбеляза хеттрик и Радостин Кишишев, чието присъствие на терен диктуваше темпото на игра през целия мач.

По време на официалното откриване легендата Златко Янков изрази подкрепата си към турнира и пожела успех на полуфиналистите. „Много се радвам, че Фен Купа ни е на гости за 14-та поредна година. Този турнир дава възможност на хиляди млади хора да изпитат удоволствието от отборната игра и да практикуват с приятели любимия си спорт. Дайте всичко от себе си и на добър час", сподели той.

Отборите полуфиналисти от Бургас и Ямбол демонстрираха футболно майсторство на терен, но не само. Те се отличиха и при избора на хумористични имена като „2ро отделение", „Огин", „Малакас", „Градушка", „Братя Прошляк", „Воденица", „Неудобните" и др. Сред тях са и многократните носители на регионалната Фен Купа за Южното Черноморие „Русокастро". Борбата за бургаската квота за националните финали се очертава да бъде много оспорвана. Кой ще вдигне регионални трофей ще разберем утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:15ч.

Футболната фиеста по пътя за Камп Ноу продължава и утре, съпътствана от множество игри и награди, ритмични музикални хитове и студена бира в компанията на чаровните момичета на Фен Купа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе