Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Лалова плакала преди финала на 200 м в Рио

Лалова плакала преди финала на 200 м в Рио

Най-добрата родна спринтьорка Ивет Лалова призна, че е плакала преди финала на 200м в Рио. "За мен Олимпиадата бе много емоционална. Имах контузия преди началото й, което ми натежа. От психическа гледна точка животът на спортиста е много тежък. Чувала съм за атлети, които стигат до безумия. Някои даже си режат вените", сподели тя пред Нова и добави, че намира начини, с които да разпуска и да се откъсва от цялото напрежение.

"Прекарвам време с приятели и близки хора. Опитвам се да се занимавам с различни неща. С годините се научих, че спортът не е всичко", коментира Лалова. Ивет, която живее в Италия, разкри, че има много познати, живеещи в близост до епицентъра на земетресенията, ударили страната.

"Имам къща на 20 км. от мястото. Познавам много хора, сред тях има и атлети, които са там. За щастие никой от тях не живее в самото градче. Цялата местност е изключително красива, но жилищата там са стари. Чух за много българи в Италия, които са тръгнали да помагат на пострадалите", каза Лалова и разкри какво е научила от посещението в Чили, което предприе след игрите.

"За мен бе важно да сменя обстановката и да си направя равносметка. В Южна Америка видях много бедни квартали и хора, които са там на мисия да помагат. Замислям се кои са най-ценните неща в живота. Вече за мен бягането на олимпиади не е вай-важното. Занимавам се с детска атлетика и вярвам, че трябва да сме пример за следващото поколение", завърши финалистката на 200м.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе