Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Григоров/Миленков спечели IV кръг на Hyundai Racing Trophy

Григоров/Миленков спечели IV кръг на Hyundai Racing Trophy

Екипажът Григор Григоров/Даниел Миленков спечели четвърти кръг на Hyundai Racing Trophy на рали „Сливен" с общо време 02:02:08.1. Второ място зае Христо Геров/Йордан Йорданов с време 02:02:46.5, а трети е Симеон Симеонов/Димитър Спасов – 02:04:20.9.

В генералното класиране на рали „Сливен", екипажите на Hyundai Racing Trophy завършиха на 9-то място (Григоров/Миленков), 10-о (Геров/Йорданов) и 12-то (Симеонов/Спасов). Екипажите са с първо, второ и четвърто време при серийните автомобили до 1600 куб. см.

„Най-техничното и най-трудното състезание в сезон 2016 за Hyundai Racing Trophy приключи с много добър край. Очарован съм от трите екипажа, които стартираха и завършиха безаварийно това състезание. Доказаха уменията си с времената, които даваха в отсечките. Два от екипажите са в топ 10 на генералното класиране. За мен по-важна беше, че и трите коли се движеха в пакет с почти равни времена по етапите. Това значи, че и трите екипажа са стигнали лимита на автомобилите си. Ще се радвам да продължат да вървят с такива равни времена.", коментира треньорът на екипажите Петър Гьошев.

Големите награди - парични чекове на стойност 2000 лв., 1000 лв. и 500 лв. връчи Даниела Христова – Организатор работа с клиенти на Тотал България. С купи за първо, второ и трето място награди Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс" (на снимката с бялата риза).

В събота Христо Геров спечели три етапни победи – SS2, SS3 и SS4, което го изведе на първо място в генералното класиране на Hyundai Racing Trophy. Но следващите етапи - SS5, SS6, SS7, SS8 и SS9 бяха спечелени от Григор Григоров, който обърна резултата и успя да поведе в генералното класиране на едномарковия шампионат след първия ден. Разликата между двата екипажа бе 31.6 сек. в полза на Григоров. На 01:33.6 мин. зад Геров финишира Симеонов. През целия съботен ден, трите екипажа записваха все по-добри резултати и успяваха да се движат в първата половина на класирането.

В последните етапи на съботния ден, амбициран да догони Григоров, Христо Геров кара с агресивно състезателно темпо и повреди леко скоростната си кутия. За да осигурят възможност да продължи битката във втория ден с пълна сила, механиците на Hyundai Racing Trophy смениха скоростната кутия на състезателния автомобил. Момчетата в бокса се справиха само за 16 минути.

Във втория състезателен ден на рали „Сливен", първият етап – SS10 Бяла бе спечелен от Симеонов/Спасов. Христо Геров бе амбициран да изпревари своя конкурент и стартира агресивно, но завърши втори. Григор Григоров спука гума в етапа, което забави темпото му и финишира с трето време.

Преди SS11 – Агликина Поляна, Григоров и навигаторът му Миленков успяха да сменят гумата си и продължиха битката с нови сили, но завършиха след Геров с 05.5 сек. В този етап трети остана Симеон Симеонов.

Преди последния дълъг етап, SS12 – Българка, разликата между Григоров и Геров бе 00:15.9 сек.
Това бе последната възможност на Геров да изпревари Григоров, но на шикан с много фракция и листа, автомобилът се завъртя, загуби време и финишира с трето време.

Преди последния супер специален етап на градското трасе в Сливен, Григоров вече водеше пред Геров с 29.3 сек. В етапа първия финишира Григоров/Миленков, втори - Симеонов/Спасов, а трети Геров/Йорданов.

„Нашият екип е много доволен от развитието на целия шампионат Hyundai Racing Trophy. Благодарение на професионализма и бързината на механиците в бокса, доброто обслужване на състезателните автомобили, наличието на много резервни части и пословичната надеждност на Hyundai, показахме как едни серийни автомобили с 1.4 л., 100 к.с. успяват да побеждават много по-мощни автомобили в екстремно тежки условия, характерни за ралитата.", коментира още Стефан Митов, национален директор продажби на „Индустриал Комерс".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе