Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Корнелия обяви Добруджа за национална кауза

Корнелия обяви Добруджа за национална кауза

"Днес тук сте хора от различни политически партии, но сме заедно, защото Добруджа е национална кауза. Председател съм на БСП, но съм тук и като българка. Изказвам уважение и респект към силата и смелостта ви да защитите българската земя, българската природа и бъдещето на децата ни. Тук сме да подкрепим референдума, като най-висша форма на решение, защото това е решението на народа и ние политиците трябва да се съобразим с него. Излезте и гласувайте на референдума, за да защитим българската земя". Това заяви Корнелия Нинова на среща с представители на Инициативния комитет за референдум за добива на природен газ и граждани, които са против добива му в Добруджа.

Срещата се състоя по тяхна покана и с искане за съдействие от страна на БСП. Лидерът на левицата се ангажира да инициира в парламента обща декларация на всички парламентарно представени партии срещу добива на газ и в защита на житницата на България.

В разговор с Нинова хората споделиха своите тревоги и, че не са уплашени, а гневни. "Земеделието е единственият поминък тук. След хората в Добруджа, най-ценна е земята", казаха жители на Генерал Тошево.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе