Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кобрата влиза в цирк Балкански

Кобрата влиза в цирк Балкански

Посрещнаха Пулев с хляб и мед, Андреа го разцелува на летището

Снимка с лика на Кубрат Пулев на преден план, а зад него този на Христо Стоичков ще се пази в музея на цирка. Това разкри в късните часове на неделния ден акад. Александър Балкански, директор на цирк "Балкански". Той бе сред многобройните фенове, които нетърпеливо чакаха на летището в София, за да вземат автограф от Кобрата и да изкажат възхищението си от борбения му дух. Оказа се, че картината има своя история. "Два дни преди срещата на българина с Владимир Кличко се проведе търг на съюза на артистите, на който аз съм член на управителния съвет. Тази снимка беше изложена там. Играх, защото бях убеден, че Кубрат ще победи. Дори да е загубил мача, той не е победен. Знаех, че картината ще има голяма стойност. Сумата стигна много висока цена, но не мисля да я споделям. Дойдох с нея на аерогарата, за да покажа, че Пулев е в нашите сърца", разказа Балкански. Той е наддавал за портретите с над 50 човека, сред които и банкерът Левон Хампарцумян. С парите от търга ще се закупят кувьози за новородени.

Кобрата кацна на родна земя към 22,00 ч. Слух, че ще премине през ВИП-а, предизвика небивала суматоха. Много от неговите посрещачи загърнати с българското знаме, облекли фланелки с лика му и прегърнали огромни букети с цветя, хукнаха през вратите, в резултат на което те блокираха. Дечица дори хванаха такси, за да се придвижат от Терминал 2 и да зърнат своя герой. На Терминал 1 обаче се отвори специална врата за Пулев и софиянецът, прикривайки раната под окото с черни слънчеви очила, излезе заедно с треньора Мишо Таков и най-близките си приятели. Тълпата хукна към него, скандирайки името му. И още "Българи юнаци" и "Сърце, душа, за България". В обятията му бързо се озова неговата любима Андреа. Момичета в народни носии му поднесоха питка с мед. Малки и големи го обкръжиха за автографи, като му подаваха за подпис шапки, знамена, дори боксови ръкавици. Кобрата се снима близо половин час с почитателите си, като не отказа на никого.
"Искам да благодаря на цяла България, че беше с мен. Благодаря на хората, които дойдоха не просто да ме гледат в Хамбург, а да ме подкрепят. Доказахме не само, че сме единен народ, но и доста топъл народ. Абсолютно здрав съм. Леки аркадички има, но това не е художествена гимнастика. Продължавам да се развивам, да се уча, защото животът е едно училище, боксът - също. Много хора казват "горе главата", но по-нагоре няма накъде. Спах си нормално. Не е лесно да се бориш срещу една огромна империя и мафия", сподели Кубрат.

На въпрос дали очаква да има реванш срещу Кличко, Кобрата заяви, че се съмнява да му дадат възможност за повторен сблъсък срещу шампиона. След това Пулев отговори и на критиките, че не е проявил уважение към украинеца след края на сблъсъка. "И сега не го уважавам. Той не е достоен за уважение. Тактиката беше да го пресирам, да съм по-близо до него. Всичко се разви много бързо. Тепърва ще правим анализите. Изиграх добре боя, но в бокса има и късмет", обобщи нашето момче, бършейки от време на време кървящата скула.

Три часа сън за Мишо Таков

Дългогодишният личен треньор на Кубрат Пулев Михаил Таков е сред най-близките хора на боксьора. Той не по-малко болезнено преживя неуспеха на Кобрата. Сподели, че след двубоя е поспал само три часа. "Бях в движение, за да бъда до него. Това е тежък момент, в който трябва да го вдигнем на крака, а ние за това сме там с останалите наши момчета. Да може да се почувства, че не е отхвърлен. Нищо не е загубено. Важното е, че е здрав. Може да е паднал, но не е победен. В залата феновете сътвориха уникална атмосфера. Искам да благодаря на тях и на всички тези, които бяха пред екрана", заяви наставникът. Специалистът изрази мнение, че от "Зауерланд" са имали интерес този мач с Кличко да се проведе, макар да е ясно, че Влад е с много по-голям. Таков е категоричен, че само времето ще покаже дали Кубрат отново ще има шанс да играе мача на живота си.

Трите сестри гледали разделени

Трите сестри на Кубрат Пулев не са гледали заедно мача, научи "Стандарт". Боряна била в Хамбург и е викала за брат си от трибуните в зала "О2 Арена". Ани е наблюдавала двубоя на Кобрата с Кличко заедно с приятели в ресторант, а Виктория била със своето семейство у дома. "Усетих силно вълнение, по-силно от друг път. Половината от рундовете отивах в другата стая, защото не можех да издържа на напрежението. В края на двубоя не се изплаших, но ми стана неприятно, тъй като това е мой брат и ме боли да го гледам така. Колкото и да знаеш, че това е негова професия, когато го видиш, че има рани, не е приятно. Той е моят национален герой и моята гордост. Почувствах и обичта на българите и в залата, и тук", разказа Виктория. Най-малкият брат на фамилията Тервел, който стоеше в ъгъла на Кубрат в Хамбург, не се прибра и остана в Германия при съпругата си волейболистката Диана Ненова, която този сезон играе в Бундеслигата.

Шампионът: Такъв простак не бях имал за съперник

Владимир Кличко даде интервю за руския вестник "Советский спорт". Публикуваме любопитните части, които се различават от казаното веднага след боя.

- Имали сте различни съперници - някои от тях са нормални, истински мъже, други са простаци?

- Разбрах въпроса ви. Такъв простак като Кубрат Пулев досега не бях имал за съперник. Честно ви казвам, такова поведение, такива несъответстващи с реалността жалби, такива изказвания, които, извинете ме, но не желая да повтарям, никога не бях виждал и не бях чувал досега. И изобщо не очаквах да видя и да чуя в изпълнение на Пулев. Много исках, естествено, той да се появи на пресконференцията. Жалко, че му се наложи да се върне в хотела. Искрено му желая здраве и всичко най-добро! Но ако беше дошъл на пресконференцията, аз щях много неща да му кажа.

- Признайте си обаче, че именно просташкото поведение на вашия съперник беше основната причина на ринга в Хамбург да видим този Кличко, който не бяхме виждали от много отдавна.

- Честно ли! Разбира се, че повлия. Имах огромно желание да нокаутирам Пулев. И ми беше адски трудно да сдържам тези емоции. Изобщо не исках да се отдръпвам в боя, само атакувах и гледах напред! Огромно беше желанието ми да пребия Кубрат Пулев... Сами разбирате защо.

- Ако питате феновете, ще чуете, че искат да ви видят в бой с Шанън Бригс.

- Сериозно ли говорите?

- Напълно! Много фенове пишат: "Време е вече този клоун да получи урок!"

- Трябва да се помисли по въпроса. Знаете ли, на Бригс трябва да му се каже нещо интересно. Звучи например така: Защо Пулев си спечели бой с Кличко, провеждайки само един мач за цяла година и то срещу съперник, който имаше 21 победи и 23 загуби! С какво е по-лош Бригс, който излиза на ринга седем пъти за година и във всичките боеве спечели с нокаут! Съгласете се, че Бригс в някаква степен е прав.

- Владимир, очаквате първото си дете. Затова и Хейдън не беше в залата за мача. Гледа ли ви срещу Пулев, или сега й е противопоказно да се притеснява?

- А мислите ли, че дори и да не гледа мача, няма пак да е под огромно напрежение и да е нервна? За нея беше достатъчно тежко, че не успя да дойде с мен в Хамбург. Тя ми е един от най-големите фенове.

- Поздрави ли ви, или говорихте кога ще се приберете?

- Поздрави ме, естествено. И ми напомни, че трябва да се прибера възможно най-бързо, за да не пропусна раждането. И честно казано, много съм щастлив, че бебето не се появи преди мача.

- А вече избрахте ли му име?

- Името трябва да бъде интернационално! Имаме вече няколко варианта.

- Този процес протича мирно между вас с Хейдън или предизвиква бурни спорове?

- Ако трябва да съм честен, има ги и двете неща. Но трябва да ме извините - няма да споменавам вариантите.

- Датата за сватбата също ли няма да съобщите?

- Знаете, че сега и дума не може да става за сватба. Сватбата е такъв празник, на който трябва да съберете абсолютно всичките си приятели, а сега. Радвам се, че като за начало, ще си имаме първороден наследник. Сватбата няма да избяга.

Братът: Да обясни защо го би момиче

Виталий Кличко, кмет на Киев, говори отново за мача

- Г-н Кличко, брат ви по велик начин защити титлата си. Горд ли сте?

- Разбира се. Много хора си нямат и понятие от този спорт, но постоянно коментират Владимир за стила му. Сега им затвори устите.

- Пулев твърди, че е имал късмет...

- (Смее се.) Пулев е късметлията, защото можеше да бъде и по-зле.

- Е, наранена устна, скула и сътресение на мозъка, също не е малко?

- Не пожелавам на враговете си това, което се случи с него. Но все пак контузиите са част от този спорт. Пулев обаче приложи и доста мръсни номера, удари в тила и след съдийски сигнал. Все пак е добър боксьор, нямаше и загуба. За съжаление е неудобен не само като противник, но и като човек. Държеше се недостойно преди мача, дори обиди директно брат ми. Обяви, че е момиче, което няма сърце. Но сега това се превърна в негов проблем. Сега Пулев ще трябва да каже как така допусна едно момиче да го бие. И то по какъв начин! Демонстративно и с нокаут. Трябва да внимаваш какво говориш, защото думите могат да се върнат към теб като бумеранг и да те ударят, особено лошите. И много скоро изглеждаш като глупак.

- Атмосферата около мача не ви ли накара да се замислите за завръщане?

- Сърби ме, но дотук. Всяко нещо в този живот си има време. Сега съм отдаден на политиката.

- Сега ви предстои нова роля - чичо.

- Всички сме много щастливи. Ще бъде момиче. Дори се майтапим по време на семейните "рундове".

- Защо?

- Ами аз имам двама синове и дъщеря. Момчетата се хвалят, че са новите братя Кличко. Момичето досега бе само, но когато се появи това на Владимир, вече ще има и - сестри Кличко. Нищо, че няма да са биологически. В нашето семейство всички сме като едно.

- Как виждате Владимир като баща?

- Страхотен! Човек, който е бил добър чичо, винаги става още по-добър баща. Дано има толкова време за детето, колкото и аз за моите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе