Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Китайските инвестиции и финасирането на коридор №8 са много реални

Борисов: Китайските инвестиции и финасирането на коридор №8 са много реални

Премиерът Бойко Борисов разказа за събитията и контактите, които е имал на Срещата на лидерите от Централна и Източна Европа и Китай в Будапеща.

"Инвестициите от Китай точно отговарят на това, което винаги съм казвал, че ще е от полза за Балканите - инфраструктурните проекти, заяви той. - Мисля, че нещата в момента са много реални. На 6-ти и 7-ми ще проведем преговори за финансиране на коридор № 8. Китай много активно говори за инвестиции, говорили са и с Ципрас за това. Имаме една година и можем да сме водещи и в Изтока, и в Запада", допълни Борисов.

Както стана ясно по-рано, България ще бъде домакин на следващата Седма среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през 2018 г.

"С Виктор Орбан имаме много теми - говорихме за кохезионната политика. Говорихме си и за източното партньорство, че още много държави от Източна Европа трябва да седнат на масата за преговорите", заяви премиерът за разговорите с унгарския си колега.

"На едно мнение сме, че трябва да мислим за подобно на Брекзит споразумение само с Турция. То да уреди всички спорни теми. На всички ни е ясно, че Турция няма да се присъедини към ЕС", допълни Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе