Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Избраха единодушно Карадайъ за председател на ДПС

Избраха единодушно Карадайъ за председател на ДПС

Деветата Национална конференция на ДПС избра единонушно Мустафа Карадайъ за председател на партията. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. „С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път", заяви след избора си развълнуван Карадайъ. Председателят благодари на почетния председател д-р Ахмед Доган и конференцията за доверието.

На конференцията присъства почетният председател д-р Ахмед Доган, учредители на партията, народни представители, евродепутати гости от страна и чужбина.

Конференцията избра новия Централен съвет, Централна контролна комисия и прие промени в Устава на партията.

С приветствено слово към делегатите се обърна президента на партията АЛДЕ Сър Греъм Уотсън, Ханс Ван Баален президент на Либералния интернационал и вицепрезидента Робърт Браун, видеообръщение изпрати и лидерът на групата на АЛДЕ в ЕП Ги Верховщат.

Към делегатите се обърнаха и многоуважаваните гости от Република Турция Кямил Съндър – Генерален секретар на Народно Републиканската партия,Саффет Санджаклъ – депутат от Националистическата народна партия, кмета на Одрин – Реджеб Гюркан, Вефа Салман – кмет на Ялова, който подари и портрет на Мустафа Кемал Ататюрк, се казва още в прессъобщението на ДПС.

От българските гости делегатите бяха приветствани от Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ, почетния председател на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев, заместник-председателя на партията Атанас Мерджанов, зам.-председателя на АБВ Румен Петков, Красимира Ковачка лидер на БДЦ, Светлин Танчев председател на Народен съюз, Гюнер Тахир председател на НДПС, поздравителни адреси изпратиха лидерът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев и председателят на КНСБ Пламен Димитров, завършва информацията от пресцентъра на партията.

Стандарт Нюз припомня, че днес в зала 3 на НДК Движението за права и свободи проведе своята IX Национална конференция. В работата на Конференцията взеха участие 856 делегата от общ брой 896. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе