Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Мъж в инвалидна количка иска да изкачи връх Мусала

Мъж в инвалидна количка иска да изкачи връх Мусала

Мъж в инвалидна количка иска да изкачи връх Мусала. Той ще се впусне в това предизвикателство на 07 март, подкрепен от НП „Рила", ПСС, „Бороспорт" АД.

Влади Гюров на 34 години, последните 15 от които – ниво за напреднали. В резултат на инцидент претърпява сериозна травма, който го приковава към инвалиден стол. За един миг животът му се преобръща, заменя изтърканите маратонки и мазолите по краката с изтърканите гуми на "инвалидната" си количка и мазоли по ръцете. Невероятен дух, достоен за подражание човек, който само може да служи за пример на всички нас.

"Въпреки физическите си ограничения упражнява всякакъв вид спортни дейности. Редува тенис, баскетбол, колоездене, плуване, и др. с летене, гмуркане и редови разходки из паркове, градове, села и паланки. Живее с мотото: "Има ли желание, има и начин..." и може само да служи за подражание на всички нас", разказват от Бороспорт.

Една мечта и един много силен дух ще се сблъскат на 7 март, когато Влади ще сбъдне мечтата си, надяват се неговите близки и приятели.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе