Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Инцидент със самолет на Бългериън еър чартър

Инцидент със самолет на Бългериън еър чартър

Airbus A320 на Българиан еър чартър (БАК) е претърпял инцидент с двигателя си по време на полет между Братислава и София, съобщава The Aviation Herald, цитиран от aeropress-bg.com.

Машината с регистрация LZ-LAD се е намирала в Братислава за техническа поддръжка. Малко след достигане на крайсерската височина на полет от 10 060 m се е появило съобщение за отказ в двигател номер 2 (според The Aviation Herald съобщението е било "ENG2 FUEL FLOW LOW"). Екипажът е включил двигателя на режим Idle (малка газ) и е слязъл на височина от 7600 m, но е продължил полета си към София.

На захода за кацане в София се е появило ново съобщение за отказ ("ENG2 FADEC ALTERNATOR") и моторът е бил изключен. Самолетът се е приземил успешно в София.

Специализирано звено за разследване на авиационни събития е класифицирала инцидента като „сериозен" и е стартирала разследване.

LZ-LAD има сериен номер MSN 353. Машината е произведена през юли 1992 г. и се задвижва от два мотора V2500. Българиан еър чартър я експлоатира на лизинг от ноември 2016 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе