Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Хюндай пуска новото поколение i30

Хюндай пуска новото поколение i30

Наличен от началото на 2017 г., Новото Поколение i30 е отговорът на Hyundai Motor на променящите се съвременни ценности и предпочитания на клиентите към технологични решения, индивидуален стил и мултифункционалност.

Новото Поколение i30 предоставя голяма стойност на несемейни хора, семейства, млади и стари. Той е интелигентен и възнаграждаващ избор за онези, които търсят привлекателен дизайн, икономична и динамична возия и пълен пакет с функции за безопасност. Дизайнът е причина №1 за покупка от клиентите на Hyundai в Европа и Новото Поколение i30 надгражда дизайна на Hyundai с прецизни, изпънати линии, фини, богати повърхности и изваяна каросерия, за да създаде неподвластно на времето и уверено излъчване. Новото Поколение i30 е повече от просто един модел. Той ще се превърне в семейство уникални продукти, обединени от неподвластен на времето, балансиран дизайн, изразен при всеки тип каросерия. Семейството предлага точния автомобил за всеки - за онези, които търсят елегантност, и за онези, които търсят опиянение. Семейството на Новото Поколение i30 ще включва първия модел с високи показатели под бранда N на Hyundai Motor, който ще влезе в производство през 2017 г.

Екстериорен дизайн

Вертикалната предница на Новото Поколение i30 е уверена и експресивна, благодарение на новата каскадна радиаторна решетка, отличаваща се с насочени надолу скосени сегменти, вдъхновени от движението на разтопена стомана.

Радиаторната решетка съдържа хромирани точки, които придават изискан вид и подчертават обкова от сатиниран хром на стандартната версия. В комбинация с три-проекторните LED предни фарове (къси и дълги светлини) и вертикалните LED дневни светлини с функция на мигачи, Новото Поколение i30 има силно визуално присъствие. Черният заден спойлер подсилва аеродинамиката и чрез него Новото Поколение i30 изглежда още по-динамичен и компактен. При коефициент на въздушно съпротивление от само 0,30 аеродинамичните показатели са подобрени по няколко начина, включително активното въздушно крило зад предната решетка и въздушните завеси от всяка страна на предната броня, които усилват въздушния поток и намаляват турболенциите в колесните ниши.

Интериорен дизайн

При влизането си в Новото Поколение Hyundai i30 клиентите са приветствани от изчистен и интуитивно направен интериор с хоризонтално разположение, който оставя впечатление за елегантност и усещане за простор. Хромирани кантове и висококачествени интериорни материали обграждат спокойната, изискана среда. Плаващият екран на опционалния осеминчов навигационен сензорен екран на арматурното табло интегрира всички функции, свързани с навигация, медии и свързаност, и позволява на водача да бъде винаги в контакт с трафика отпред благодарение на ергономичната позиция. Новият мултифункционален волан с три спици позволява лесно и интуитивно управление на всички функции чрез ергономично разположените контроли и е отопляем за по-голямо удобство. Новото Поколение i30 предлага изобилно пространство и за пътниците, и за багажа, като не прави компромис с обширността на интериора заради спортния екстериорен дизайн. i30 прави шофирането удобно за всички пътници чрез водещ в сегмента обширен интериор. Усещането за простор е подчертано от опционалния панорамен стъклен покрив, който може да се накланя или отваря. По време на шофиране подлакътникът може да се плъзне напред в търсене на най-удобната позиция и може също да бъде отворен, за да предостави достъп до допълнителни възможности за съхранение на вещи отдолу. За да позволи на клиентите да пренасят всичко, от което се нуждаят, Новото Поколение i30 предлага щедър капацитет на багажника до 395 литра (VDA 211) и максимум 1 301 литра със сгънати седалки. Практичността е увеличена с полезен рафт за багаж с две позиции и отвор за ски в задния централен подлакътник.

Избор на двигатели

Новото Поколение i30 се задвижва от гама бензинови и дизелови двигатели с малък работен обем и турбокомпресор, които предоставят динамично и икономично шофиране. Предлагат се три бензинови и един дизелов двигател. Клиентите могат да избират между новия 1.4 T-GDI четирицилиндров двигател с турбокомпресор – първи за Hyundai – със 140 к.с., трицилиндровия двигател с турбокомпресор 1.0 T-GDI със 120 к.с. или четирицилиндровия 1.4 MPI със 100 к.с. и един дизелов двигател: 1,6-литровия четирицилиндров дизелов двигател с турбокомпресор, наличен с три изходни мощности: 95, 110 и 136 к.с. и CO2 емисии, започващи от едва 89 г CO2/км (целева стойност). Двигателите вървят или с 6-степенната механична трансмисия (6MT), или с икономичната 7-степенна трансмисия с директна обратна връзка с двоен съединител на Hyundai (7DCT).

Возия и управление Новото шаси на Новото Поколение i30 е напълно преработено, за да осигури динамично и съгласувано шофиране с висок комфорт на возията. За това допринася и стандартното многоточково задно окачване за всички версии с двойно долно рамо и амортисьорите, ориентирани към постигане на високи показатели.

Свързан и грижовен

Интелигентните функции за свързване, които повечето клиенти изискват, правят Новото Поколение i30 умен, възнаграждаващ избор. Клиентите могат да избират между стандартната премиум аудиосистема с 5-инчов капацитивен LCD сензорен екран с вградена динамична камера за обратно виждане, Bluetooth свързаност и функция My Music или опционалната навигационна система от ново поколение с 8-инчов капацитивен сензорен екран. За водачите, които желаят да свържат своя смартфон с 8-инчовата навигационна система, Новото Поколение i30 осигурява както Apple CarPlay, така и Android Auto. И двете системи позволяват на потребителите да свързват устройствата си за възпроизвеждане и управление на музика, телефон или навигационни функции на екрана. Безпроблемната свързаност позволява на водачи и пътници да останат свързани, като същевременно се фокусират върху пътя. За да е сигурно, че телефоните на пътниците са винаги заредени, Новото Поколение i30 предлага също безжично индуктивно зареждане (Qi стандарт) за мобилни телефони и USB порт, разположен в затворената централна конзола.

Новата навигационна система идва със 7-годишен безплатен абонамент за услуги TomTom LIVE. TomTom LIVE предлага актуализирана информация в реално време: прогноза за времето, трафик, радари за скоростта и онлайн търсене на интересни места. Навигационната система съдържа 3D карти и е в състояние да извежда снимки, ако свържете USB стик.

Най-висока активна безопасност

Новото Поколение i30 съдържа най-новите функции за активна безопасност, за да отговори на най-високите европейски стандарти за безопасност: Автономно аварийно задействане на спирачките с Предупреждение за челен сблъсък, Интелигентен круиз контрол, Предупреждение за „сляпо петно", Предупреждение за пресичащи отзад автомобили, Система за придържане в лентата, Информация за ограничението на скоростта и Асистент за дълги светлини. Нова функция за гамата Hyundai е Предупреждение за вниманието на водача, която дава на Новото Поколение i30 всички налични за Hyundai Motor функции за активна безопасност и го прави автомобила с най-модерен пакет функции за безопасност.

Най-висока пасивна безопасност

Вътре в Новото Поколение i30 има монтирани общо седем въздушни възглавници, включително въздушна възглавница за коленете на водача. Освен шестте стандартни въздушни възглавници (2 предни, две странични, две тип "завеси" от първия до втория ред, предпазващи водача и пътниците), въздушната възглавница за коленете е допълнителна функция за безопасност на водача в случай на челен удар.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе