Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Hyundai i20 спечели „Златен волан“ за 2015

Hyundai i20 спечели „Златен волан“ за 2015

Новото поколение Hyundai i20 спечели титлата "Златен волан" за 2015 г. Компактният автомобил победи във вота на публиката в своя сегмент за един от най-престижните конкурси в автомобилната индустрия. Новото поколение i20 се изправи срещу Skoda Fabia и Opel Karl и постигна първия триумф за кола Hyundai в наградите „Златен волан".

Петер Шрайер, президент и главен дизайнер на Hyundai Motor Group, получи наградата по време на церемонията в сградата на издателство „Аксел Шпрингер" в Берлин, Германия. "Много сме горди, че читателите са толкова впечатлени от един от най-младите членове на фамилията ни. Това е още едно доказателство, че правим добър прогрес в дизайна и качеството", коментира той.

Наградите „Златен волан" се организират за 40-и път от автомобилното издание Auto Bild и седмичния вестник Bild am Sonntag. В гласуването участват още лицензни издания в 20 страни. Гласуват 425 000 читатели в Европа.

Новото поколение i20 бе избрано като победител в категория малки автомобили на база вота на читателите. Другите категории са: компактен автомобил, средноразмерен автомобил, семеен автомобил, SUV, луксозен автомобил и спортен. Победителите в тях се избират на база вота на читателите и мнение на жури, съставено от дизайнери, главни дизайнери и пилоти.

Новото поколение i20 спечели още награда Red Dot Design и iF Design, а също така бе обявен за „Най-добър в класа" в теста на Auto Bild в брой 32 от 2015.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе