Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Хванаха подател на сигнал за бомба

Хванаха подател на сигнал за бомба

46-годишен мъж от Белоградчик е подателят на злонамереното телефонно обаждане за поставена бомба в хотел в Горна Оряховица от вчера. Това установиха горнооряховски криминалисти, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Сигналът е получен вчера в 11.25 часа на тел. 112. Анонимен мъжки глас съобщил, че зад хотел „Раховец" в железничарския град е поставено взривно устройство.

Незабавно е създадена организация по изпълнение на плана за първоначални и неотложни действия на служителите от Районно управление „Полиция" – Горна Оряховица при сигнал за подготвен или извършен терористичен акт, както и при анонимно отправена заплаха за терористичен акт с използване на взривно устройство.

Местопроизшествието е посетено от екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Районът около хотела беше отцепен, а гражданите намиращи се в него евакуирани. След извършена обстойна проверка взривно устройство не беше открито и обществения ред беше възстановен.

В хода на проведеното разследване беше установен номера на телефона, от който е подаден сигнала, а по-късно и автора на обаждането – 46-годишния с инициали Б. Б. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Започнато е досъдебно производство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе