Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Холивудска драматургия на Супербоул

Холивудска драматургия на Супербоул

Америка стана свидетел на фантастична драматургия по холивудски тертип във вечерта на 51-ия Супербоул. Двубоят за трофея „Винс Ломбарди" в Хюстън предложи невиждани досега неща. „Ню Ингланд Пейтриътс" спечели срещу „Атланта Фалкънс" с 34:28 с рекорден обрат от 3:28 и след продължения – безпрецедентна развръзка за финалните сблъсъци. А Том Брейди стана първият куотърбек в историята на американския футбол с 5 трофея от 7 финала – толкова купи събра и треньорът Бил Беличик, толкова вече има и неговият отбор. Самият Брейди се превърна в героя на терена, беше главно действащо лице при обрата в резултата, и с рекордните 466 ярда и личен рекорд от 46 паса спечели приза за Най-полезен играч. Силно представяне имаше и Джеймс Уайт, който донесе победата с тъчдаун по земя и провирайки се между няколко тела.

167 млн. американци – почти половината от населението в страната, изгледа мача по телевизията. А нюйоркчани можеха да следят резултата от електронно табло, инсталирано на върха на „Емпайър стейт билдинг". Американският химн беше изпълнен от кънтри певеца Люк Брайън, а честта да хвърли монетата преди началото на мача получи бившият президент Джордж Буш-старши, придружен от съпругата си Барбара. Цената на 30-секунден рекламен спот в паузите достигна $5 млн.

А зрелището на „NRG stadium" беше украсено с традиционното „халфтайм шоу". Поп иконата Лейди Гага изпя от покрива на стадиона интрото „Тази земя е вашата земя, тази земя е моята земя" на Ууди Гътри - химн на левицата и на радетелите за човешки права, което беше индиректна закачка с новия президент Доналд Тръмп. В невиждана досега атракция на певицата асистираше флотилия от дронове, която пресъздаде усещането за небе, обсипано със звезди. Както информира Си Ен Ен, в името на светлинното шоу е била поискано специално разрешение от Федералната авиационна администрация на САЩ за свободна небесна зона с радиус от 34,5 мили. След което Лейди Гага се спусна от 79 метра височина с въже върху специален постамент в центъра на терена, и подгря публиката с още няколко песни, а публиката взе участие със запалени фенерчета.

След мача Доналд Тръмп лично се включи в шоуто с туит, в който призна, че е стискал палци за „Патриотите". Още по време на мача той написа „Наслаждавайте се на Супербоул, а след това продължаваме: Да направим Америка отново велика." А после изрази радостта си: „Какъв изумителен обрат и каква победа на „Патриотите". Том Брейди, Боб Крафт (собственикът на клуба, б.р.) и треньорът Б (Бил Беличик) са категорични победители. Уау!"

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе