Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Хиршер посяга към трети глобус

Хиршер посяга към трети глобус

Марсел Хиршер даде сериозна заявка за трета поредна Световна купа в ските. Австриецът спечели гигантския слалом във Вал Д'Изер с време от 2:17,21 мин. Хиршер беше трети след първия манш, но във втория демонстрира класа и с перфектно спускане си осигури втората победата за сезона след успех и в слалома в Леви.

Той има четири подиума от общо пет старта и се приближи на само 5 т. от лидера в генералното класиране Аксел Лунд Свиндал, който не завърши. На заледеното трасе във Вал Д'Изер се провали още победителят от първите два гигантски слалома Тед Лигети, както и Боде Милър. Втори се нареди Томас Фанара (Фр), а трети е Щефан Лутц (Гер). Водачът след първия манш Алекси Пинторо (Фр) направи грешка и остана четвърти.

"Чух по радиото, че времето на Фанара е чудесно, и знаех, че трябва да се постарая доста, за да го победя. Това трасе подхожда на по-ниски скиори като мен и аз го обичам. Тази година пистата е подготвена с повече вода от обикновено и не можете да си представите колко трудно е да се кара", коментира Хиршер.

При жените Тина Вайратер постигна първата си победа за сезона, като триумфира в Супер-Г в Сен Мориц. 24-годишната състезателка от Лихтенщайн завърши за 1:17,38 мин.

"Беше страхотно да спечеля днес пред майка ми, този успех е за нея", обяви 24-годишната алпийка. Кайса Клинг от Швеция за първи път в кариерата си се качи на подиума, след като завърши втора aвстрийката Анна Фенингер стана трета. Линдзи Вон пропусна старта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе