Извънредни новини

Хърватия обяви национален траур

Хърватия обяви национален траур

С треньор за 250 000 евро не става, отсичат медиите

Футболът е най-тъпото нещо на света, изрева Ракитич

Национален траур и крокодилски сълзи - това заля Хърватия след сърцераздирателната загуба с 0:1 срещу Португалия. Както се и очаква по типично балкански манталитет в страната веднага започнаха скандалите и обвиненията за ранното отпадане. Селекционерът Анте Чачич бе скъсан от критики, а изданието "index.hr" отсече, че той е главният виновник за провала.

"В тези моменти се вижда разликата между треньор и "треньор". Ето защо Антонио Конте изкарва по 4,5 млн. евро на сезон, Фернандо Сантош по 1,5 млн., а Чачич по 250 000 евро. Той бе просто едно половинчато решение на отчаяните Шукер и Мамич", гласи анализът. Самият Чачич се направи на ни лук ял, ни лук мирисал и пое "отговорност", както се прави по тези географски ширини - с големи планове за бъдещето. "Днес е нов ден. Трябва да гледаме напред. Световното в Русия наближава и аз вече мисля за него. Не мога да считам мач, в който си дал всичко от себе си, за поражение. Прибираме се у дома без загуба в редовните 90 минути, а португалците са на четвъртфинал без победа в редовното време. Не гледам само този мач, а целия турнир. Този отбор, воден от мен, е победител", оправда се Чачич.

На другия полюс бяха неговите възпитаници, които се скъсаха от рев. "Никога не съм виждал толкова сълзи в съблекалнята", призна Иван Ракитич и продължи: "Футболът е най-великата игра на света. Понякога обаче може да е и най-тъпото нещо. Не мога да разбера как по-добрият тим отпада, а по-лошият продължава напред. Португалците не знаят как се вкарват голове. Ако ги питате как отбелязаха, няма да могат да ви отговарят. Къде е справедливостта? Не мога да повярвам, че си тръгвам". Лука Модрич, чиито сълзи обиколиха всички световни медии, бе на същата вълна. "Всички считаме, че по-добрият отбор отпадна. Играхме добре през цялата надпревара. Не заслужаваме да си тръгнем. Доминирахме, създавахме положения, а накрая ни вкараха с късметлийска контраатака. Това не е краят на нашето поколение", заяви разплаканият техничар. Защитникът Ведран Чорлука намери сили да благодари на всички фенове и призова за обединение в страната.

"Няма значение дали става дума за волейбол, хандбал, баскетбол, футбол или друг спорт. Запомнете, че Хърватия е над всичко! Фенове, обичайте спортистите си и ни простете за провалите", написа в социалните мрежи железният бранител, който не пропусна да се похвали, че е сложил Кристиано Роналдо в малкия си джоб.

Родата на Роналдо празнува в басейн

Голямо нощно къпане си спретнаха роднините на Кристиано Роналдо. Мама Долорес даде тон за тържеството след победата над Хърватия с 1:0 като нареди всички да скочат с дрехите във водата. Успехът на "селесао", който е първи в продължение, изкара цялата страна на улиците. Купонът в различните градове на Португалия вървя до зори. "Аз винаги съм вярвала. Говоря за тези, които се съмняваха в нашите бойци! Сега ще стигнем финал. Гордея се със сина си, както и с народа ни!, написа Долорес Авейро в мрежата и пусна видео как семейството пее химна. Синът и пък не се отдели от Куарешма, който стана герой с попадението в 117-ата минута. "Продължаваме! Това е моето творение!", написа Роналдо под селфи с Рикардо.

Вестници се не спряха да хвалят играчите, които днес тактично бяха пуснати в почивка от Фернандо Сантос. "Да, ние сме!", радваше се "Рекорд", "Към Париж", написа "А Бола", "Час Q" кратко и точно бе заглавието на "О Жогу". "Сънят за нас продължава! А най-голямата мечта може да се реализира, след като изхвърлим и Полша", радваше се предишният премиер Педро Пасош Коельо.

"Байерн" пък се похвали с новото си попълнение Ренато Санчес. "Той е резерва, но всички стискаме палци, за да влезе в игра и да реши мача", написаха баварците на страницата си в "Туитър". Когато това се случи там се появи видео на спящ мъж, който се събужда и започва да ръкопляска.

Героят го удари на майтап

след мача и прекъсна интервю на съотборник. Куарешма изненада в гръб Жозе Фонте и му изкрещя в ухото: "Хайде, стига толкова, че ни чакат четири часа път до базата", хилеше се Куарешма. "Хърватите доста говориха преди мача, но ние го направихме на терена. Нямах време да мисля много при гола. Видях, че топката се отбива и действах. Сега най-важното е да се възстановим бързо", коментира Рикардо. Съотборниците му пък посветиха победата на цяла Португалия. Според някои тя приляга най-много на "Спортинг" Л. Цели 8 играчи, които са минали през школата на "лъвовете" бяха в титулярния състав.

Португалците си спечелиха и верен фен на Острова. Това е най-малкият син на Гай Ричи и Мадона - Дейвид Банда. Малчуганът, чийто корени са от Малави цял ден ходи с екип на "селесао". Той си бе избрал номер 13, който се носи от Данило. Медиите в Европа бяха доста пестеливи към Роналдо и компания. "Елиминация с един точен удар!", обяви "Екип" (Франция). "Португалците остават в стаите, хърватите напускат", отчете "Ел Паис".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе