Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Групата от Бургас въртяла търговия с марихуана

Групата от Бургас въртяла търговия с марихуана

В Бургас са посетени 10 адреса и са арестувани 12 души, на 8 от адресите са открити марихуана и синтетични наркотици, обяви на специален брифинт ръководителят на Специалната прокуратура Иван Гешев. "Освен това са намерени боен пистолет, ловна пушка, бухалки, везни, както и модерна исталация за отглеждане на марихуана. Най-вероятно членовете на групата ще получат и други обвинения, защото са упражнявали насилие върху дилъри, които са искали да се откажат или не са работили за тях, допълни той.

Групата е следяна от юни. Преди това разбихме друга, но в този бизнес веднага нишата се запълва. Затова няма страна, която да твърди, че се е преборила с престъпността, продължи Гешев.

Нашата цел покрай тази група е да стигнем и до друга, както и да повдигнем обвинение поне на 5 души, заяви шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. "Те са действали на територията на Поморие, Слънчев бряг, както и кварталите "Рудника" и "Мина Черно море". Занимавали са се главно с марихуана, но открихме и синтетични наркотици, които се проверяват", продължи той.

Двамата с Гешев обявиха, че е разбита и още една претстъпна група. Тя се е занимавала с трафик на хора. "От граница до граница. Взема ли са ги от браздата с Турция, карани са в Бургас, а оттам в София. В столицата чужденци са настанявани в "Модерно преградия", а сетне са прекарвани до Видин. Задържани са 8 души. Четирима от тях са сириийци. Един от тях има хуманитарен статут. Другите са българи. Има данни и за опражняван силов натиск върху бивши членове на група. Затова ще им бъдат повдигнати обвинения в средни и тежки телесни повреди", заяви прокурор Гешев.

Той допълни, че при задържането на трафикантите са намерени два пистолета. Единият е бил боен, а другият газов, който също е преработен в боен. В лицата е открита и дрога. 

"Бяхме по следите им още 2016 г. насам", разкри още шефът на Специализираната прокуратура. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе