Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Оспорвана битка между Григоров и Геров в Hyundai Racing Trophy

Оспорвана битка между Григоров и Геров в Hyundai Racing Trophy

Оспорвана битка между Григоров и Геров в Hyundai Racing Trophy в първия състезателен ден на рали „Сливен"

В края на деня първите два екипажа, борещи се за победата в едномарковия шампионат финишираха след първите 10 в генералното класиране

Сливен, 03.09.2016 г. Битката за първото място в четвъртия кръг на Hyundai Racing Trophy между Григор Григоров и Христо Геров стартира още в първия ден на шампионата. Двамата пилоти, заедно със своите навигатори Даниел Миленков и Йордан Йорданов буквално се гонеха по отсечките кой ще запише по-добро време в състезателните етапи. Трети е Симеон Симеонов/Димитър Спасов, които също финишираха с впечатляващи времена.

Още в петък, на Супер специален етап Сливен, Григор Григоров/Даниел Миленков изпревари с 10 секунди Христо Геров/Йордан Йорданов, а трети остана Симеон Симеонов/Димитър Спасов.

В събота Христо Геров стартира много агресивно и спечели три етапни победи – SS2, SS3 и SS4, което го изведе на първо място в генералното класиране на Hyundai Racing Trophy. Но следващите етапи - SS5, SS6, SS7, SS8 и SS9 бяха спечелени от Григор Григоров, който обърна резултата и успя да поведе в генералното класиране на едномарковия шампионат след първия ден. Разликата между двата екипажа е 31.6 сек. в полза на Григоров. На 01:33.6 мин. зад Геров финишира Симеонов.

През целия съботен ден, трите екипажа записваха все по-добри резултати и успяваха да се движат в първата половина на класирането. В края на деня първите два екипажа, борещи се за победата в Hyundai Racing Trophy финишираха сред първите 10 в генералното класиране.

На SS6 – Гавраилово 2, който се характеризира с много неравности, Симеон Симеонов изкриви кормилен накрайник и кара следващите две отсечки с по-ниско темпо. След етап 8 и преди най-дългия етап в състезанието Ичера, заедно с навигатора си Димитър Спасов, успяха да го сменят и продължиха напред с пълна сила.

След SS5 – Ичера, пилотите и техния треньор Петър Гьошев коментираха представянето на екипажите до този момент.

„Състезанието е перфектно. Изпитвам голямо удоволствие по отсечките, не карам с излишни рискове. Етапите навсякъде са много различни и трябва постоянно да пренастройвам автомобила си. Момчетата също дават много газ, на повечето отсечки разликите са минимални.", коментира Симеон Симеонов.

„Надпреварата протича много добре. Взехме три от четирите отсечки. В SS4 износихме гумите и колата не завиваше добре. Сега сменихме гумите и ще наваксаме времето. Всички пилоти карат на максимум, разликите не са големи.", коментира Христо Геров.

„Състезанието върви много добре. Все още желаем да достигнем едно добро темпо. Конкурентите ми се представят блестящо, голямо браво за тях. Гигантско израстване в името на Симеон Симеонов.", коментира Григор Григоров.

„Състезанието върви повече от перфектно. По етапите автомобилите ни Hyundai i20 Coupe R1 се движат с почти равни времена, много са бързи и са по средата на колоната. Много съм доволен от момчетата, защото рали „Сливен" е най-техничното и най-трудно състезание в българския шампионат. Дадох им моите заръки какво трябва да направят във второто минаване на отсечките. Със сигурност ги очакват големи предизвикателства, защото има много фракция и камъни по трасето. Мисля, че са ме разбрали правилно и съм много горд с тях. Това е четвърто състезание за този сезон и момчетата израснаха страшно много.", коментира Петър Гьошев.

Мирослав Ангелов не стартира на рали „Сливен" поради семейни причини.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе