Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Григоров най-бърз в квалификацията на писта „Дракон“

Григоров най-бърз в квалификацията на писта „Дракон“

Пилотът Григор Григоров бе най-бърз в квалификацията в петия кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Той завърши с най-добро време от двете сесии – 1:17.971. Той е и единственият пилот финиширал с време под 1:18. Второ място зае 16-годишният Симеон Симеонов с време 1:18.148, трети – Дочо Цвятков с време 1:18.315, а четвърто място зае Христо Геров с най-добро време 1:19.273.

На състезанието в неделя, 18 октомври от 14,30 ч, автомобилите ще се подредят на стартовата решетка според постигнатите резултати от квалификацията. Първи ще стартира Григор Григоров, втори Симеон Симеонов, трети Дочо Цвятков и четвърти – Христо Геров. Четиримата пилоти ще мерят сили в рамките на 10 обиколки.

Днес пилотите проведоха две сесии от 13 обиколки по 15 минути. И през двете сесии течеше оспорвана битка между пилотите. Състезанието бе изключително интересно, тъй като надпреварата между четиримата е с напълно еднакви автомобили – Hyundai i20 Coupe R1.

В първата сесия най-бърз бе Дочо Цвятков с време 1:18.450 в 11-та обиколка. Второ място зае Симеон Симеонов с най-добро време 1:18.923 в последната 13-та обиколка. Григор Григоров записа най-добро време 1:19.080 в 12-та обиколка, а четвърти остана Христо Геров с най-добро време 1:19.610 в 13-та обиколка.

Във втората сесия пилотите вече познаваха по-добре пистата и значително подобриха времената си. Най-бърз този път бе Григор Григоров, който записа най-добро време в 11-та си обиколка – 1:17.971. По време на седмата обиколка най-добро време направи Симеон Симеонов – 1:18.148. Дочо Цвятков бе най-бърз в четвъртата обиколка и записа време 1:18.315. Христо Геров записа най-доброто си време в 7-та обиколка – 1:19.273.

Пилотите на Hyundai Racing Trophy за първи път се състезават на затворен маршрут. Досега те са показвали уменията си само на рали състезания. Преди надпреварата, треньорът на едномарковия шампионат Петър Гьошев коментира своите очаквания от пилотите.

„Очакванията ми за първото пистово състезание на Hyundai Racing Trophy е да бъде много оспорвано и интересно, защото колите са еднакви и са напълно изравнени. Нашите състезатели ще карат сами в група, което означава, че ще могат идеално да се фокусират върху състезанието и конкурентите си, които са със същите автомобили. Ще спечели този, който кара по-чисто и успее да съхрани скоростта във всеки един момент по трасето. За момента нямам изявен фаворит от четиримата, за когото мога да кажа, че ще има предимство. Може би Симеон Симеонов като типично пистов състезател ще кара с най-добрата траектория. Неговите колеги също ще са бързи и ще бъде много интересно за мен самия да видя крайния резултат. Разликите ще са много малки, със сигурност.", коментира Петър Гьошев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе