Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Готвачът разстрелян заради недопечено агне

Готвачът разстрелян заради недопечено агне

Хотелиерът Кирил Христов с амнезия за фаталния запой

Кольо вбесил боса си с молба за напускане, заради побоите ходел с каска

Несебърският готвач Кольо Колев е бил застрелян в колата на шефа си, научи "Стандарт". След пиянски запой в неделя собственикът на ресторанта Кирил Христов, известен като Принц Киро, гръмна с пистолет дългогодишния си приятел и главен готвач на заведението му Кольо Колев. Автомобилът е бил паркиран на метри от хотел "Принц Кирил", където минути по-рано жертва и убиец са запивали на една маса. Подробностите около кървавата трагедия тепърва ще се изясняват от разследващите. Какво е правил готвачът в колата на шефа си и защо последният го е застрелял от упор в собствения си автомобил все още не е ясно. Убиецът Кирил Христов е задържан и вече е привлечен като обвиняем за убийство. Няма никакво съмнение, че той собственоръчно е дръпнал спусъка.

Хотелиерът Принц Киро обаче изненадващо е изпаднал в амнезия. Той не можел да даде никакви логични обяснения нито за стрелбата, нито за случилото се преди нея, разкриха запознати с разследването. Баровецът твърдял, че не помни какво се е случило и за какво са се скарали с готвача му. "Не е изключено арестуваният действително да има бели петна, защото са изпили огромно количество алкохол. Всички са били в неадекватно състояние", коментираха запознати.

Заедно с готвача и хотелиера, в кървавата нощ в ресторанта били и столичният бизнесмен Пламен Копчев и негов приятел. Копчев има няколко хотела в Слънчев бряг и Несебър и е бивш президент на футболен клуб "Несебър". Те са дали показания и са привлечени по досъдебното производство като свидетели. Задържаният хотелиер Кирил Христов е оставен в ареста с прокурорско разпореждане за 72 часа.

В четвъртък окръжната прокуратура в Бургас ще поиска от съда той да остане с постоянна мярка "задържане под стража". Назначени са съдебномедицинска експертиза за установяване на механизма и причините за настъпване на смъртта, както и химическа експертиза, която да установи имало ли е алкохол в кръвта на извършителя и пострадалия. До момента разследващите са установили, че готвачът, известен в Несебър като Кольо Дългия, е убит с боен пистолет, калибър 9х19 мм. Оръжието е иззето, то е било законно притежавано от собственика на хотел "Принц Кирил".

Свидетелите са потвърдили, че преди да натисне спусъка, хотелиерът се скарал жестоко с готвача си. Подробностите около причините, довели до скандала, обаче се пазят в тайна. След като го убил в колата си, Кирил Христов го измъкнал и го преместил на масата пред ресторанта, където допреди минути са вдигали наздравици. Повикал линейка, но дежурните медици само констатирали смъртта на готвача. Според непотвърдена информация скандалът избухнал заради игра на карти на "вързано". Другата версия е, че хотелиерът побеснял след като готвачът Кольо го изненадал неприятно с молба за напускане. Приятели на жертвата твърдят, че той отдавна се канел да напусне ресторанта, но все не намирал смелост, защото се страхувал. Според друга версия Киро Принца започнал да крещи на готвача си за това, че опеченото агне не му харесва.

В Несебър се говори, че агресивният хотелиер се държал безпардонно с персонала си. Подлагал служителите на нечовешки тормоз, а спрямо готвача Кольо проявявал скандална жестокост. 63-годишният работник бил принуден да търпи ежедневни викове и крясъци, грозни обиди, а понякога отнасял и пердах. "Кольо се оплакваше, че го бие, когато нещо не му хареса. Затова и беше решил да напуска. Не знаем какво е станало в неделя вечерта, но нищо чудно пак да го е набил за нещо и Кольо вече да не е издържал, сигурно е искал да напусне. Този човек е много опасен, той не вади пистолет за първи път", разказаха комшии на готвача.

Според редовни клиенти, преди няколко години Кольо си купил каска, за да се предпази от ударите на работодателя си. Кольо Колев е родом от Кошарица, но живеел повече от 10 години в Несебър заедно със съпругата си Стоянка и двамата си синове. Тя е изпаднала в тежка нервна криза, след като са й съобщили за кончината на съпруга й. Жената дълго време лекувала депресия и новината й подействала като шок. Роднините не могат да я успокоят. Местните твърдят, че бил най-верният човек на Киро. Двамата работели заедно от години. В двата курорта го познават като много кротък, тих, съвестен и изпълнителен човек. Той е известен и като един от най-добрите готвачи по морето.

Навремето Дългия бил комбина със сикаджии

Кирил Христов, известен като Киро Дългия, а по-късно - Принц Киро, въобще не е случаен човек. Според градската мълва в Несебър той бил силен в редиците на СИК преди години. Киро, който е софиянец, поддържал близки отношения със столични босове на групировката. По това време въртял фирма за камиони, търгувал и с бяла техника. Според други източници Дългия въртял и ДДС измами.

От години обаче Принца се занимавал с легален бизнес. Прекарвал по-голямата част от времето си в Несебър, където бил първият му хотел-ресторант. Заведението "Принц Кирил" е едно от известните в Стария град на Несебър.
Хотелиерът е известен с наглото си поведение.

Когато бил пиян или надрусан ставал много агресивен, често сипел закани "Ще те убия и ще те излежа на Пампорово".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе