Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Горанов: Претенциите на Оманския фонд са неоснователни

Горанов: Претенциите на Оманския фонд са неоснователни

Смятаме, че претенциите на Оманския фонд, който е акционер в Корпоративна търговска банка /КТБ/, са неоснователни към България. Това ще бъде нашата позиция, заяви министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от БГНЕС.

Страната ни е наела адвокати, за да бъдат защитени интересите на държавата, обясни министърът и припомни, че е имало много дела срещу България, сред които за „Плама Плевен", за продажбата на авиокомпания „Балкан" и други.

„Добрата новина е, че имаме капацитет и подготовка, опит във воденето на такива дела. Не сме притеснени от подобен иска. Смятаме го за неоснователен", категоричен е финансовият министър.

По-рано днес стана ясно, че Оман е завел иск срещу България в арбитражен съд заради КТБ.

4 Коментара

  1. Оманците си имаха хора в Надзорния съвет и не може да не са знаели за лошите практики…

  2. Какви дела ги гонят тия оманци? Единственият, който могат да съдят и държат отговорен за КТБ, това е човекът, който я управляваше, а именно Цветан Василев. Самият факт, че не го правят, а с действията си го подкрепят, означава само, че самите те са участвали в далаверата. 3 млрд. лв. са много пари. Тук е имало за всеки по нещо. Оманците вече имаха преди КТБ едни 30 млн. лв. загробени в курортчето на Цветелинка и май са влезли в банката само, за да могат да си ги възстановят по 2-рия начин. Надявам се, че сега като излезе доклада на одиторите ще лъсне цялата истина за това кой и как е източвал КТБ. Дано и срещу тия пижами да има някой заведен иск.

  3. Явно е, че Василев е преметнал и османския фонд и понеже не могат да си вземат парите от него са решили да се пробват при нас. Да ама няма да стане - този иск никога няма да мине в съда.

  4. Прекараха се сами като се хванаха с мошеника Василев и пирамидата му, сега Министерството било виновно. Пълни простотии!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе