Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ се дистанцира от Антон Тодоров

ГЕРБ се дистанцира от Антон Тодоров

ГЕРБ се разграничи от своя депутат Антон Тодоров и заплахите, които той отправи към водещия Виктор Николаев от "Нова телевизия" днес сутринта. Недоволен от зададените въпроси Тодоров два пъти заяви, че Николаев скоро може да стане безработен. "Много силни думи използвате, ще ви изядат хляба. Те изядоха и хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала в някаква посока, но виждам, че нещо й липсва столчето", каза той първо, явно имайки пред вид свалянето от ефир на Анна Цолова. "А, не, за такъв въпрос аз, ако бях шеф на Нова, уволнявам", каза той и в отговор на въпрос защо се занимава с назначенията в детска градина.  Ето и становището на ГЕРБ: 

ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме: Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение.

От Нова също не подминаха сканадала. "NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми", гласи становището на медията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе