Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кирил Добрев: Схемите на ГЕРБ са десетки, следва тази във Велинград

Кирил Добрев: Схемите на ГЕРБ са десетки, следва тази във Велинград

БСП не е за продан и не се продава – водим политическа битка с ГЕРБ и няма да допуснем шум в строя, обяви зам.-председателят на партията Кирил Добрев, цитиран от "Фокус". "За избор на членовете на ВСС договорки няма. Ако големите се бяха разбрали, нямаше да има място за малките. Понеже отваряте една вътрешнопартийна тема, искам да ви кажа, че нашият опонент е ГЕРБ. Знам, че на някой е изгодно да ни вкарат в обяснение във вътрешен режим, но ми се иска тези хора с този патос, да говорят по управляващите от ГЕРБ и персонално по Бойко Борисов", каза още той.

Той обяви, че депутатите на БСП ще гласуват "за" оставката на Антон Тодоров като депутат.

Изразът "морална победа“ в речника на БСП е отпадък. Ние загубихме тези избори по начина и по системата, по която те се повеждат. Казвам го абсолютно откровено и открито. Ако трябва да говорим за Вълчи дол, там освен икономическия натиск, говорим за една коалиция между ГЕРБ, патриоти и ДПС. Една тройна коалиция, просто не знам как се вписва в морала на Валери Симеонов и в морала на патриотите участие с ДПС. Защо патриотите просто трябва да премълчават, че имат общ кандидат с ДПС. Всичко, което говорих за схеми е елемент от кампанията. Имаме една партия, която особено в по-малките общини, буквално се е сляла с властта, заяви той по повод загубите, които претърпя БСП на частичните местни избори в неделя. 

Съгласен съм, ако вие имате желание на следващите избори да дойдете да видите как се провежда изборна кампания в населено място с под 3-4 хил. души, което е превърнато във феодално владение. Хората в София имат по-голяма свобода, защото не са зависими, колкото тези в малките общини. Единственото нещо, за което ще работим е да дадем правото на хората да гласуват свободно. Нищо друго не искам. Знам, че резултатите на БСП ще дойдат от само себе си при възможност на хората да гласуват спокойно, каза още Добрев.

Защо си отиде Живко Мартинов, а Делян Добрев остана и защо я няма всенародната любов за Антон Тодоров, попита той. "Няма да има таблички, няма да има схеми. Изнанада от последните две-три седмици. Само ще припомня, че всичко започна от една кампания, която стартирахме лятото. Тя се казваше „Не на страха“. Когато един депутат от ГЕРБ рекетираше и притискаше защитен свидетел на прокуратурата. Оттогава досега са стотици сигнали. Започнахме безобидно с таблички и колегите от ГЕРБ нарекоха това компроматна война. Като е компроматна война, защо валят оставки“, попита Добрев.

Ще говорим и за Валери Симеонов, който вече не е проблем на премиера, а той е национален проблем, защото думите на Валери Симеонов бяха далеч по-силни и изпълнени със съдържание от тези на Антон Тодоров, допълни той.

Още тази седмица "БСП за България" ще внесе законопроект, който регламентира избора на членовете на държавните и общински предприятия, продължи Кирил Добрев. "Табличките са вече оформени в сигнали и са десетки, обработени. Само ще отворя леко вратата за една друга българска община – Велинград. Общински съветник от ГЕРБ, общински фирми, но ще оставя думата на г-н Цветанов, защото той често ходи във Велинград - спа, релакс. Може би покрай тези неща е наясно, ако не знае ще му опресня паметта след няколко дена“, каза Добрев.

Колегата Таско Ерменков даде една седмица, за да преценят морално ли е или не. Тук искам да помоля народните представители от ГЕРБ - моля ви не ми звънете, не ме притеснявайте. Тази седмица е седмица на размисъл. Вие мислете, а след тази седмица ще говорим, обяви зам.-председателят на БСП.

Той говори и за схемите, в които се обявиняват социалистите. "Започваме с „най-скандалната“ Община Каварна. В Каварна втора братовчедка на кмета Виктория Керчева била председател на финансовата комисия. Протоколът от Общинския съвет: с 10 гласа "за", 4 "против“ и 2 "въздържали се“, тя е избрана. Само да кажа, че БСП има 7 общински съветника. След като е избрана за общински съветник, Общинският съвет е избрал въпросната г-жа за председател на тази комисия“, поясни Добрев.

Този договор е подписан от Цонко за чистене на община Каварна. Протестират за средства и злоупотреби, а пък бюджетите на г-жа Ставрева се приемат с 15 гласа "за“, 0 "против“ и 0 "въздържали се“. Това е с гласовете на ГЕРБ. Всичко, което се случва в Община Каварна е подкрепено от ГЕРБ. Надявам се да не ги изключат след тези "разкрития“, коментира Добрев.

Най-голямата перверзия - това е Община Брегово и човекът Милчо Лалов, който го разнасяха по всички медии. Ще ви кажа само, че фонд "Работна заплата“ в Община Брегово е колкото месечния доход на семейство Ненкови. И да сравнявате шеф на борд 28-годишен с шофьор на катафалка е меко казано перверзно. С това темата я затваряме и предлагаме решение“, каза заместник-председателят на БСП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе