Извънредни новини

Фенски гняв на "Герена"

Фенски гняв на

София. Ултраси на "Левски" взеха нещата в свои ръце и проведоха разбора за мача с ЦСКА. Нервите на запалянковците не издържаха след третата поредна загуба от "червените" за първенство и общо пето вечно дерби през сезона без отбелязан гол. Активисти на агитката се изсипаха в тунела на стадион "Георги Аспарухов" днес сутринта и потърсиха сметка на "любимците" си за унижението в юбилейната година. Запалянковците нападнаха футболистите с обиди. После започнаха да ги разпитват какви са причините в сряда да играят по един начин срещу "Ботев", а в дербито да покажат коренно различно лице. Без да се стига до ексцесии, феновете на "Левски" си тръгнаха с надеждата, че футболистите ще се стегнат в реванша срещу "канарите" в сряда и ще продължат за купата. Турнирът е единственият шанс пред "сините" да измият срама навръх 100-годишнината на клуба. Според източници от сектор "Б" част от агитката искала да линчува футболистите веднага след вечното дерби в събота. Тарторите обаче успели да убедят разгневените запалянковци, че емоциите са грешен съветник и трябва да се преспи.


Тренировката днес беше водена от помощника Елин Топузаков, тъй като бащата на Тони Здравков има сериозен здравословен проблем в момента. Иван Здравков, железният защитник на "сините" от миналото, известен като Джек Раби, е настанен в болница. Сухия, който изяви готовност да хвърли оставка, обаче няма никакво време до сряда, когато е гостуването в Пловдив. Той трябва да решава куп проблеми в съблекалнята, която е разцепена напоследък. Все повече изплуват влошените отношения между част от чужденците и българските футболисти. Освен това контузии срещу ЦСКА получиха Дъстли Мюлдер и Валери Божинов, стари травми лекуват Миро Иванов и Пламен Илиев, а не се знае какво наказание ще получи Владо Гаджев.


Надеждата на левскарите е, че още утре или във вторник Георги Иванов - Гонзо ще се върне на "Герена" и набързо ще въдвори железен ред. Лично Тодор Батков изрази готовност да плати на "Черно море" неустойка, за да вземе треньора за спортен шеф. И днес от "Тича" обаче пазеха мълчание по темата. "В понеделник чакаме Гонзо за тренировка, предстои ни тежък мач с ЦСКА", заявиха лаконично от варненския клуб. И отрекоха да водят преговори с Илиан Илиев за нов треньор, което би понаредило и пъзела около Гонзо.

"Червените" не смениха дискотеката

Футболистите на ЦСКА повториха резултата срещу "Левски" - 1:0, повториха и мястото на празнуване. "Червените" нахлуха заедно с половинките си отново в дискотека "Плаза" в Студентски град. С отбора нямаше треньори и шефове. Към диджея валяха нонстоп поръчки, а въпреки страхотното настроение повечето играчи гледаха да не пълнят бързо чашите. Най-много поздрави имаше за голмайстора Пламен Крачунов и за вратаря Стоян Колев, направил брилянтно завръщане с екипа на "армейците". Към купона се присъединиха и куп привърженици на ЦСКА.


Сега футболистите чакат ръководството да изпълни обещанията си откъм премии. В отбора няма ропот за забавени заплати, тъй като се чака едва по едно възнаграждение. За последно в петък момчетата на Стойчо Младенов прибраха по 1000 лева за успеха над "Локомотив" (София) миналата година. Както е известно, Александър Томов лично обеща 5 бона на калпак за последната победа над "Левски". Още не са дадени бонусите от по 3000 лева за предишните два "червени" успеха във вечното дерби. "Засега няма напрежение за парите, но понатрупахме доста премии", споделиха след мача титуляри на "червените". "Дано не ги чакаме още половин година, че първата ни победа над "Левски" е от октомври".

Капитанът: Плащат ни точно, а носим срам


В "Левски" се плаща точно, а пада от отбори с финансови проблеми, срамно е. Това заяви пред bTV капитанът на "сините" от последното дерби Орлин Старокин. "На мен ми е много болно за загубата от ЦСКА. Поредна горчива чаша изпихме. Затова се надявам сега да елиминираме "Ботев" за Купата. Може да е грозно, но нека бием", заяви Старокин, който е юноша на "червените".


Той призна, че смените в спортния щаб не се отразяват добре на отбора, но това не може да бъде оправдание. Универсалният футболист на "Левски" има договор само до края на сезона. Той все още не го е подновил. Имаме малки финансови разминавания с шефовете, но не е нещо фрапантно. Аз не искам някакви космически суми, това са някакви нормални неща", каза Старокин. "Иначе аз искам да продължа да играя за "Левски". Ако не ми предложат нов договор, тогава ще мисля. До края на сезона ще се раздавам".

Северозападът срещна Стойчо на крака


С "Честита победа, армейци" треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов и неговият екип нахъсаха феновете на отбора в Монтана, които търпеливо го изчакаха в залата на хотел "Житомир". Запалянковци от Видин, Враца, Лом, Белоградчик, Берковица, Мездра и още куп селища дойдоха на срещата, чиято единствена цел беше популяризирането на кампанията с акциите. ЦСКА излиза на борсата в петък, 21 март.


Стойчо Младенов направи отчет за свършената работа от връщането му в клуба досега и представи стратегията на отбора за следващия период. "Това беше една фантастична победа", каза той за третия пореден шампионатен успех над "Левски".


Естествено, доста от запалянковците използваха момента да се щракнат със Стойчо Младенов и да вземат автограф. Всички участници гарантираха, че фенклубовете от Северозапада ще бъдат активни в пазаруването на акции. В ЦСКА обаче все още са дълбоко притеснени от успеха на кампанията. Ако не продадат акции за над 1,4 милиона лева, Томов и компания ще трябва да връщат парите на купувачите. Това ще доведе до огромни загуби заради банковите такси, комисиони и сумите, платени вече на инвестиционните посредници.

Туре иска прошка чрез Фейсбук


Нападателят на "Левски" Ларсен Туре поиска прошка от "сините" фенове чрез Фейсбук. Той трябваше да пази Пламен Крачунов, но защитникът на ЦСКА остана сам в пеналта при гола в последните секунди. Грешката беше отчетена и от треньора Тони Здравков. "Загубата в днешната среща е изцяло по моя вина. Направих голяма грешка при гола и се надявам, че феновете и съотборниците ще ми простят за това", написа Туре в социалната мрежа днес. Статусът му бе коментиран от доста "сини" привърженици, които приеха със смесени чувства неговите словоизлияния. Част от тях му простиха. Други го приканиха да напусне веднага "Герена" заедно с другия недолюбван от агитката чужденец - Кевин Бру. Не липсваха и нападките на расова основа. Туре пропусна няколко тренировки на "Левски" преди дербито, защото беше при семейството си във Франция.

Мариан мълчи за боя


Не искам да коментирам нищо, вече съм извън "Левски" и няма защо името ми да се появява в медиите. Така Мариан Христов отговори на въпрос дали е бит с палки след дербито. "Стандарт" се добра до истината. Бившият национал тръгнал да излиза по-рано от сектор "В" заедно д едно от децата си. Той поискал да мине направо през загражденията към сградата на БНР, където бил паркирал. Полицаи отказали да го пуснат и наредили да заобиколи покрай сектор "Б". Христов обаче настоявал на своето. Той се аргументирал, че агитките още били на стадиона и нямало с кого да се сблъска. Настанала разправия и наистина се стигнало до удари с палки.

Арестувани са още 11 хулигани


по време и след края на футболната среща между отборите ЦСКА и "Левски", съобщават от пресцентъра на МВР. Осем от тях са носили забранени вещи и предмети, други двама са имали непристойно поведение. Един от задържаните е бил във видимо нетрезво състояние. Както е известно, преди началото на вечното дерби бяха задържани 98 души. Така общият брой на арестите покрай мача набъбна на 109. При една от акциите запалянко удари с камък полицай и го рани леко.

Никога не бях играл в голямо


дерби като ЦСКА - "Левски", зарадва се сензационният дебютант за "червените" Иван Маркович. "Невероятно! Наистина съм много радостен", добави сръбският тийнейджър". "ЦСКА в първите 20 минути имаше превес и след това се прибрахме, но това не се отрази. През второто започнахме много силно. Най-важното бе, че победихме"".

Бандата поздрави от Белгия


бившите си съотборници от ЦСКА за успеха. Десният защитник прекара три сезона на "Българска армия". "ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА!!!! Браво на момчетата!!! Само ЦСКА :))))", написа Иван Бандаловски, който в момента се подвизава в елитната дивизия на Белгия. Там юношата на "Левски" защитава цветовете на "Оуд-Хеверлее".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе