Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

БОК запозна федерациите с проблема "зика" и допинг правилата

БОК запозна федерациите с проблема

Българският олимпийски комитет (БОК) запозна днес спортните федерации с проблема "зика", спечелените квоти и допинг правилата.

На работна среща с федерациите за предстоящите олимпийски игри Рио 2016 Българският олимпийски комитет представи всички актуални въпроси.

На срещата в зала "Сердика" на гранд-хотел "София" генералният секретар на БОК Белчо Горанов (вляво на снимката) запозна присъстващите с хода на подготовката за игрите и броя на спечелените квоти до момента по спортове. А те са 31 в 9 спорта - борба, гребане, джудо, кану-каяк, колоездене, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, художествена гимнастика, като предстоят още квалификации.

Горанов представи и последна информация от МОК и организационния комитет относно Олимпийското село, спортните обекти, сигурността и актуални медицински и допинг въпроси. Обсъдени бяха процедурите по акредитация, пътуването и екипировката на делегацията. Представителите на спортните федерации получиха антидопинговия правилник на МОК, който ще важи по време на Олимпийските игри Рио2016.

Д-р Виолета Заркова, директор на Антидопинговия център информира присъстващите за необходимостта от предприемане на съвместни действия за прилагане на новостите в областта на допинг контрола при подготовката на спортистите за участие в игрите.

Проф.Камен Плочев, член на медицинската и дисциплинарната комисии на БОК и началник клиника „Инфекциозни болести" на ВМА подробно запозна присъстващите с проблема „зика" и даде съвети за превантивните мерки, които трябва да се вземат от всички участници в олимпийските игри.

На срещата присъстваха генерални секретари, изпълнителни директори и координатори на българските спортни федерации по бадминтон, бокс, борба, ветроходство, гребане, джудо, кану-каяк, колоездене, лека атлетика, плувни спортове, спортна стрелба, тенис и художествена гимнастика.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе