Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Шулц: Европа не е това, което гражданите искат

Шулц: Европа не е това, което гражданите искат

Европейците са разочаровани от обещанията на политиците относно Европа, с това се обяснява нарастването на популистките настроения в страните от ЕС, смята председателят на Европарламента Мартин Шулц. "Европа е обещание, но обещание, което не е изпълнено", заяви Шулц по време на дебати в Рим за бъдещето на Евросъюза.

Откъси от словото му са цитирани от електронната версия на белгийския вестник Soir ("Соар").

Според германския председател на Европарламента населението в страните от ЕС изпитва „чувство на несправедливост", защото европейските ръководители, без да изпълнят обещанията си „да осигурят по-голяма заетост, услуги и растеж", продължават да налагат нови данъци „заради спасението на банките".

„Това не е онази Европа, което те искат да видят", обобщи Шулц, цитиран от БГНЕС. На свой ред полският председател на Европейския съвет Доналд Туск призова да не се идеализира Европа и да не се свързват с нея надеждите за създаването на единна държава и единна нация. "Мечтите за единна европейска държава, единна европейска нация са илюзия. Ние трябва да приемем, че живее в Европа с различни валути, с различни политически сили. Най-лошото е да се правиш, че не знаеш това", посочи Доналд Туск.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе