Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Елена Исинбаева стана член на МОК

Елена Исинбаева стана член на МОК

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева (Рус) бе избрана за член на МОК от квотата на спортистите. Нейният мандат е за 8 г.

Веднага след изборите Исинбаева бе поздравена лично от президента на МОК Томас Бах.
От участващите на игрите спортисти в Рио за рускинята са гласували 1365. Всеки спортист можеше да гласува за четирима от общо 23-а предложени за комисията. Във вота са се включили над 5000 спортисти от общо участвали над 11 000. Руската атлетка влиза под №4 в гласуването. На 27 гласа зад нея остава колоездачката Сара Уолкър (Нова Зеландия).

Останалите членове от избора на спортистите са Брита Хейдеман (Германия - фехтовка) - 1603, Сеугн-Мин Рю (Корея - тенис на маса) - 1544 и Даниел Гюрта (Унгария - плуване) - 1469.

"По заслуги можеше да ме изберат, но до последно не вярвах, че това ще стане, коментира влизането си в МОК Исинбаева. - Разбира се, че ще работя за олимпийското благо, но приоритет за мен ще бъде да защитавам правата на спортистите".
Заради допинг скандала с руските атлети тя не бе допусната от ИААФ да участва в Рио.

Очаква се 34-годишната рускиня да обяви довечера в Рио, че спира с активната си състезателна кариера. Тя е насрочила пресконференция в часът в който започва финала на овчарски скок при жените.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе