Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

EgyptAir: Открити са отломки от самолета

EgyptAir: Открити са отломки от самолета

Открити са отломки от самолета на EgyptAir, това съобщиха от компанията на официалния си сайт, като се позовават на информация от египетските военни.

Техните екипи, участващи в издирвателните дейности, са открили останките. Самолетът се разби в Средиземно море с 66 души на борда - 56 пасажери -предимно египетски и френски граждани, и 10 души екипаж. Смята се, че оцелели няма.

"Египетските самолети и флотилия са открили лични вещи на пътниците и части от останки от самолета на 290 км северно от Александрия", заяви говорителят на армията.

От EgyptAir съобщават, че издирвателните действия продължават. От компанията поднасят своите съболезнования на семействата на загиналите.

Най-вероятната причина за катастрофата е терористичен акт, обявиха и от руската Федерална служба за сигурност, и египетските власти. Специалистът по "Ислямска държава" Майкъл Вайс пък съобщи, че е получил по пощата си писмо от терорист, който е заявил, че "Ислямска държава" поема отговорността за падането на MS804, и твърдял, че на борда му е имало бомба.

Полет MS804 е излита малко след 23 ч френско време от летище "Шарл дьо Гол" край Париж. На борда са 66 души - 56 пътници, седем души екипаж и трима служители по сигурността, които пътуват под прикритието на редовни пътници. Самолетът трябва да кацне около 3,15 сутринта в Кайро. По-голямата част от полета преминава гладко, небето е ясно и условията за безпроблемен полет са налице. Последният контролен разговор на пилота е с гръцките диспечери в 2,48 гръцко време. Капитанът докладва, че всичко е наред, и диспечерите му дават разрешение да излезе от гръцкото въздушно пространство и да навлезе в египетското. Пилотът е в добро настроение и им благодари на гръцки език. 40 минути по-късно диспечерите отново се опитват да се свържат със самолета, за да потвърдят преминаването към египетското въздушно пространство. Въпреки многобройните опити обаче отговор от самолета няма. Диспечерът се опитва да се свърже с кабината и чрез канала за извънредни случаи, но безуспешно. След две минути самолетът вече е в египетското небе, а след още 10 - около 3,39 гръцко време (2,39 египетско) машината изчезва от радара.

Озадачаващи са данните за последните 30-40 минути от полета, разказаха още гръцките власти. Министърът на отбраната Панос Каменос разкри на пресконференция, че самолетът е направил необичайни движения, преди да изчезне от радарите. Той първо направил рязък завой на 90 градуса наляво, а след това 360-градусова маневра надясно. В същото време загубил над 7000 метра височина, като изчезнал на височина от около 4000 м, разказа Каменос. Не е ясна причината за странните маневри, но според анализатори липсата на отговор от кабината и необичайните движения може да говорят за нарушения на работата в кабината.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе