Извънредни новини

Дядо нудист засрами национал на Белгия

Дядо нудист засрами национал на Белгия

Премиерът на страната ще вика за "дяволите" срещу Италия

Вратарят на Белгия Тибо Куртоа бра невиждан срам заради дядо си, който е нудист. 77-годишният Дюдон даде интервю за местен вестник чисто гол. В него той говори за ексцентричния си начин на живот.

"Нудист съм вече 50 години. Практикувал къде ли не - плажове във Франция, сауна в Холандия. Сега реших да пробвам и в родината", признава старецът, докато развежда журналиста из камп в Сой, предназначен за хора с неговите виждания. "Не очаквах, че лагерът е толкова голям. Не съм си и мислил, че имаме толкова добре изградени курорти за нас. Ако времето е хубаво, това лято ще прекарам няколко дни тук", заканва се Дюдон.

Освободеното поведение на стареца се пагубно за известния му внук. Стражът на "дяволите" стана за посмешище в цялата страна, а съотборниците му в националния тим не спират да го бъзикат.

Двуметровият вратар ще има перфектния шанс да се спаси от подигравките с добра игра в понеделник, когато белгийците стартират участието си в турнира. На стадиона в Лион Тибо и компания ще мерят сили с финалиста от последното европейско Италия. Допълнителна мотивация за възпитаниците на Марк Вилмотс ще бъде присъствието на министър-председателя на Белгия Шарл Мишел. Политикът дал думата си, че ще присъства на мача, за да подкрепи сънародниците си, които са в най-тежката група. Освен с "адзурите" те ще мерят сили и със селекциите на Швеция и Ейре.

Чехи и белгийци в бой за бирената титла

Тъй като футболът и бирата вървят ръка за рака, английското издание "Independent" направи списък с най-популярните напитки от всяка държава, която участва на Евро 2016. Домакините от Франция предпочитат най-много "Gavroche", която е 8,5 % алкохол. Бирата ще бъде и най-масовата в родината на Жан дьо Лафонтен. За 330 мл от напитката с вкус на карамел, меки летни плодове и деликатни аромати феновете ще плащат по 3,4 евро. За другите отбори то "А" група най-популярни са швейцарската "1936 biere", румънската "Ursus Premium" и албанската "Iliria Weissbier". За англичаните пък най-масовата бира е "Charnwood, Fox Tale". Съперниците им предпочитат "Baltica No.6 Porter" (Рус), "Golden Pheasant" (Слов), "Celt Experience" (Уелс). В група "C" германците залагат на "Franziskaner". В Украйна пък предпочитат "Obolon Lager". Поляците пият "Tyskie Gronie", а в Северна Ирландия "Boundary". В групата на европейските шампиони изборът също е много интересен, тъй като тук са и майсторите на бирата. Испанците харесват "Tyris, Riu Rau", хърватите пък "Zagrebacka Pivovara, Ozujsko". Чехите определено се славят със своята бира и гордо представят държавата си с нея. В случая най-масова е "Budweiser Budvar". В Турция пък пият най-много бирата, която е позната много и у нас - "Efes". В група "E" - "Birrificio del Ducato" за италианците, "White Hag" за Ейре и "Omnipollo" за шведите. Но има жесток противник - Белгия. А тяхната бира "Westmalle" е една от най-популярните в света. В Португалия пък феновете на футбола пият "Sagres", а в Австрия "Brew Age, Hopfenauflauf". Унгарците пият "Hopfanatic", а Исландия "Einstok White Ale".

Спецовете пък са категорични - чака ни зверска битка на финала за бирената купа между чехи и белгийци.

Красавици и Бала откриха "Хюндай Фен Парк"

Ден преди старта на европейското първенство бе официално открит "Хюндай Фен Парк", който е част от Ариана Футбол Парк. Атракцията е разположена на стадион "Юнак" в Борисовата градина. След успешното представяне преди две години по време на Мондиала в Бразилия отново се чака наплив от хора. Подготвени са многобройни забавления.

На тържествено откриване присъстваха футболната легенда Краси Балъков и Стефан Митов, кънтри мениджър на "Индустриал Комерс", официален вносител на Hyundai за България (на снимката с Балъков). Бала отдели специално внимание като се включи в томболата, която при тестване на един от моделите на южнокорейската фирма, предлага възможност за спечелване на топка - официална реплика на тази на европейското.

В откриването се включиха и красивите момичета на "Мис Национален отбор" Наделина Добрева и Лилия Петрова. Те заедно със Мис Баскетбол Симона Димитрова са лица на развлекателното, коментаторско студио "Фен зона", което ще се излъчва по БНТ по време на Евро 2016.

Роналдо нахлува в студиото на "Нова"

Специално за Eвропейското първенство по футбол "Нова" оборудва спортното си студио с 3 топ технологични системи, пионери на международния телевизионен пазар. Така българските зрители ще бъдат сред първите в света, които ще имат възможността да съпреживеят ключовите моменти от мачовете чрез виртуална реалност. Благодарение на иновативните технологии, зрителите ще видят реалните футболисти като Кристиано Роналдо да влизат в студиото на "Нова", заедно с водещите. Осигурена е и техническа възможност за живи връзки по време на студийната програма.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе