Извънредни новини

300 души ще викат за "орлите" в Пилзен

300 души ще викат за

Сериозна родна подкрепа ще удря рамо на "Лудогорец" в битка за Шампионската лига. Над 300 българи ще дерат гърла за разградчани тази вечер в решителния двубой с "Виктория" (Пилзен). "Орлите" разполагат с 670 билета за ключовия мач, като половината от тях вече са продадени. Останалите пропуски ще бъдат пуснати за желаещи до началото битката на касата за сектора на гости на стадион "Дусан арена".

Звездите на "Лудогорец" отново разполагат с възможно най-добрите условия, за да стигнат до крайния успех. Разградчани се настаниха в гъзарския хотел "Courtyard Marriot", който е сред най-луксозните в града. Бижуто се намира в историческата част на Пилзен и е обграден от множество галерии. В близост се намира и Пилзенският исторически музей. Най-голямото предимство на хотела е, че се намира на една улица от стадиона, на който двата тима ще мерят сили днес.

Вчера вечерта Владо Стоянов и компания проведоха официална тренировка, а малко преди това бе пресконференцията на треньора Георги Дерменджиев. Родните шампиони са в Пилзен от неделя. Домакините се изфукаха, че са продали почти всички билети. Очакванията са малкото останали да бъдат изкупени в близките часове и стадионът с капацитет 12 000 души да се пръска по шевовете. Мачът започва от 21,45 ч. В първия двубой "Лудогорец" спечели с 2:0.

Стоянов: Няма как да ги подценим

"Лудогорец" да подцени "Виктория"? Няма как да се случи, отсече вратарят на "орлите" Владо Стоянов. "Ние сме професионалисти и е изключено да мислим, че всичко е свършило с мача в София", продължи перничанинът. Той също видя добър знак в назначението на Майенко за главен съдия на мача, нищо че преди 2 години испанецът го изгони. Това пък превърна Козмин Моци в герой със спасените дузпи. "Надявам се съдията и този път да ни донесе късмет. При него изиграхме много добър мач и влязохме в ШЛ. Дай Боже, отново да го направим", каза още националът. Съперникът на "Лудогорец" пък се провали в последния си мач от първенството - 0:2 от "Злин". Треньорът Роман Пиварник излезе с резервите, което се оказа фатално.

"Ястребово око" дебне шампионите

Мачът между "Виктория" (Пилзен) и "Лудогорец" ще влезе в историята на чешкия футбол. За пръв път в страната ще се използва технологията "Ястребово око", която следи за спорните ситуации на голлиниите на двете врати, кефят се местните. "От седмица техниците работят по въпроса. Сложили са 14 камери - по седем за всяка врата", разкри говорителят на чешкия шампион Вацлав Ханзлик. Технологията обаче няма да бъде използвана в местното първенство в скоро време заради тестовия период, който трае поне две години. "Трябва да се обучат съдии, да се изберат подходящите стадиони, на които да се започне работа", призна единият от шефовете не местната федерация Томаш Барта.

Вероятни състави

"Виктория" - "Лудогорец"

в първата среща 0:2

Стадион: "Дусан арена", 21,45 часа, bVT action

"Виктория" (Пилзен): 1. Козачик, 3. Матею, 2. Хейда, 4. Хубник, 8. Лимберски, 10. Копиц, 25. Хромада, 17. Хрошовски, 19. Коварик, 12. Дуриш, 23. Бакош
Треньор: Роман Пиварник
"Лудогорец": 21. Стоянов, 25. Минев, 27. Моци, 5. Паломино, 6. Натанаел, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 8. Саша, 93. Мисиджан, 22. Кафу, 88. Вандерсон
Треньор: Георги Дерменджиев
Съдия: Алберто Майенко (Исп)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе