Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутати от ГЕРБ и БСП се замеряха с роднини

Депутати от ГЕРБ и БСП се замеряха с роднини

От БСП говорят за сливане на партията с държавата. Разбрах, че там са направили някаква морална милиция и искам да ги сигнализирам. Предполагам, че още днес ще свикат пресконференция. Това каза пред  bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Искам да подам сигнал до моралната милиция за община Брегово, където кметът е от БСП. Цялата рода на кмета работи в детската градина. Да, Брегово е малко населено място, но това най-вероятно са всичките работни места и те са заети от роднини на кмета и на депутат от БСП. Модата е тези сигнали да не се дават в прокуратурата, а в моралната милиция на "Позитано". От БСП хвърлят само някакви празни твърдения в пространството, но не са предали нищо в прокуратурата, възмути се депутатът от ГЕРБ.

Нашите хора навсякъде подадоха оставки, а кметът на Хасково си седи и Елена Йончева не му иска оставката. Тя вчера беше снимана да се среща със скандалния бизнесмен от Хасково, заради когото избухна всичко. Не знам дали това е скандал и престъпление. От БСП имат една единствена цел - да замъглят успехите на правителството, защото вчера излязоха данните, че България е четвърта в ЕС по икономически растеж, разкри Биков.

В студиото нахлу Стоян Мирчев от БСП и двата заформиха лют спорт. Той се похвали, че само до вчера по обед социалистите са получили над 70 сигнала за подобни практики и най-вероятно общата бройка вече е над 100, като всички те ще бъдат проверени.

Във всяка община в България ситуацията е една и съща – там, където ГЕРБ имат кметове, където депутатите им оказват натиск, те просто приватизират общините, подчерта социалистът.

Мирчев обяви, че част от сигналите идват от експерти, които от години са били на определени позиции в общините, но са били принудени да напуснат.


По думите му назначените по този начин „приятели, кумове и свекърви" често се оказват на важни постове с достъп до обществен ресурс без нужната експертиза и без конкурс. Мирчев призна, че в случая с брата на Томислав Дончев не е бил нужен конкурс, но е факт, че е застанал начело на общинско предприятие с бюджет от 1 млн. лв. Според народния представител вицепремиерът е близък до кметицата на Габрово и е оказал натиск.

Какво става в Силистра? положението е същото, обяви Мирчев и показа нова схема – с общински съветници и роднини, назначени в общински фирми, в художествената галерия, в дирекция в общината и други. Голяма част – без конкурс. "Освен това, местният лидер на БСП в Силистра бил заплашван от общински съветник на име Ганчо, „че до два месеца ще се разправя с него".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе