Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

За ден - дъжд за цял месец!

За ден - дъжд за цял месец!

Месечните норми от дъжд вече са достигнати само за денонощие, на някои места и чувствително са прехвърлени, това каза за Радио Варна дежурният синоптик Любомир Маджаров. 43 литра на квадратен метър са падналите количества дъжд във Варна за последните 24 часа , а нормата за октомври  е  39 литра, показват данните на Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна. В момента продължава слабо да превалява във вътрешността на  Североизточна България.

Умерен дъжд има единствено в Силистра, където  до 9 часа  са най-големите измерени количества дъжд - 79 литра на квадратен метър. Месечната норма за октомври за вътрешността на региона е между 35 и 50 литра на квадратен метър. 77 литра са измерени в Русе, 64 - в Разград.

Неравномерно е валяло по Черноморието - от 59 литра на квадратен метър в на Шабла, 54 - в  Калиакра, там има и северозападен вятър с пориви до 22 метра в секунда, до "само" 28 литра на квадратен метър дъжд на Емине. Значително е "разделението" в количеството дъжд и на юг- 52 литра в Бургас, а в Ахтопол - едва  8 литра.

Добрич се оказва в "златната среда" с измерените там 45 литра на квадратен метър количества валежи.








































Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе