Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Полицията: Не давайте пари на непознати под никакъв предлог

Полицията: Не давайте пари на непознати под никакъв предлог79-годишна шуменка е станала жертва на телефонна измама. Вчера й се обадил мъж, който и поискал 30 000 лева за лечение на близък. Тя отказала да даде пари и директно заявила, че това е опит за измама. Последвало второ обаждане. Измамниците я заплашили, че ако не даде парите, ще й се случат беди. В трето обаждане мъж се представил за полицай и съобщил, че са засечени телефонни измамници. 79-годишната шуменка бил помолена да съдейства на полицията, за да могат нарушителите да бъдат заловени на място и осъдени. С идеята, че ще помогне, жената се съгласила. Дадени й били указания да хвърли през терасата в плик всички пари, и ценности, ако има. Жената хвърлила през прозореца 800 лева и около 9-грамов златен накит. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Започнато е досъдебно производство.
По същата схема и 64-годишна силистренска е станала жертва на телефонна измама вчера. След като получила обаждане от телефонни измамници, на което не се доверила, последвал друг телефонен разговор с мъж, представящ се за полицейски служител. Той я помолил за съдействие за залавянето на мошениците, на което жената откликнала. Следвайки дадените указания, тя поставила в плик 1 470 лв. и 150 евро и ги изхвърлила от четвъртия етаж. По случая в Районно управление - Силистра е образувано досъдебно производство.
Отново полицията призовава: Не давайте пари на непознати под никакъв предлог. Подлагайте на съмнение всяко телефонно обаждане, в което някой ви иска парични средства. Няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова не давайте парични суми и ценности на непознати, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с тел. 112 или с близките си.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе