Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Държавата финансира Станка в Азербайджан

Държавата финансира Станка в Азербайджан

София. Държавата ще финансира подготовката на Станка Златева в Азербайджан. Това категорично потвърди спортният министър Мариана Георгиева.

Двукратната олимпийска вицешампионка заяви, че ще остане на тепиха единствено ако продължи да тренира при Симеон Щерев. Той обаче пое националния отбор по свободна борба на каспийската страна. "През декември проведох среща със Златева, на която присъства и президентът на федерацията Валентин Йорданов. Очаквам само да кажат колко пари са нужни. Средствата ще бъдат извън бюджета на централата като нарочна грижа за обезпечаване на нуждите от листа топсъстезатели", обясни Георгиева.

Конкретната сума най-вероятно ще бъде ясна в края на следващата седмица, когато ще се финализират договорите за финансиране с федерациите. В момента Валентин Йорданов е в Америка, където посрещна Новата година в компанията на Христо Стоичков и Любо Ганев. Генсекът на централата Валентин Савов не вдигаше телефона за коментар по темата. Симеон Щерев пък е на лагер в Дубай.

Спортният министър отказа да коментира в цифри бюджетите на федерациите, но посочи, че художествената гимнастика ще получи около 1,6 млн. лв., докато миналата година е взела 900 000 лв. С лека атлетика договорът ще се финализира до 20 януари, защото централата дължи 100 000 лв. на министерството. Българският стрелкови съюз с президент Мария Гроздева във вторник е приел клуб "Тракия" (Пд) в редиците си. Така бе осуетен протест на Камен Шишманов пред Спортната палата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе