Извънредни новини

И Чехия се поклони на "Лудогорец" (ОБЗОР)

И Чехия се поклони на

Много е важно да не се изложим на реванша, заяви Кирил Домусчиев

След като покори Балканите, "Лудогорец" завладя и Чехия! "Орлите" изнесоха лекция по футбол и биха с 2:0 непрестанния участник в груповите фази на Шампионската лига и Лига Европа в последните години "Виктория" (Пилзен). Вездесъщият Козмин Моци и Върджил Мисиджан донесоха радост на хилядите фенове по трибуните на националния стадион, както и на тези преди телевизорите.

Успехът отчая чешките фенове. Те тотално отписаха своите любимци за влизане в групите на Шампионска лига. В страната не вярват, че местният отбор е способен на геройство срещу "Лудогорец". Най-авторитетният чешки спортен сайт - "sport.cz" публикува анкета с въпрос: Има ли шанс "Виктория" да продължи в Шампионската лига? Цели 83,6% са на мнение, че подобен вариант е невъзможен. Едва 16,4% вярват, че тимът от Пилзен ще ликува в реванша.

Освен в Чехия, голямата победа на "орлите" получи сериозен отзвук и в цяла Европа. Именно за това в отбора е пристигнала оферта на стойност 6,5 млн. евро за една от звездите - Джонатан Кафу, съобщи "Спортал". Не е ясен кой точно клуб е пожелал услугите на крилото, но било известно име на континента. Кафу, както и Мисиджан и Натанаел пък са в полезрението на английския гранд "Челси". Мениджърът Бартуш Оледски, който имал добри връзки със "сините", е бил на мача, като е провел разговор със собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев след срещата. Оледски е проявил огромен интерес именно към тримата.

Благодетелят на "орлите" Кирил Домусчиев отказа коментар с думите, че всички информации са конфиденциални: "Нормално е да има интерес към наши играчи, но традиционно ние обявяваме информация само когато се подготвя някакъв интересен трансфер. В момента обаче ние нямаме желание да продаваме футболисти, тъй като се надяваме да се представим на високо ниво в предстоящите футболни срещи в Европа, за което всички наши играчи ще ни бъдат необходими", категоричен бе Домусчиев. "Сега е много важно да не се изложим на мача в Пилзен, тъй като помним как "Шахтьор" (Донецк) победи "Йънг Бойс" в Украйна, но след това беше отнесен в Швейцария", допълни Домусчиев. Иначе след мача "Лудогорец" бе поздравен дори от премиера Бойко Борисов.

Атака и в реванша, обяви Дерменджиев

Треньорът на "Лудогороце" Георги Дерменджиев бе здраво стъпил на земята, въпреки стабилния успех с 2:0 над "Виктория". "Не трябва да изпадаме в еуфория. Трябва да сме реалисти, чака ни тежък мач, този отбор добре се придвижва, добре пресира, ще търсят гола", каза той. Дерменджиев разкри, че тимът му няма да се брани в Чехия. "Ние също ще атакуваме, ще търсим и гол, ако те се отворят. Казвал съм много пъти, че един резултат 2:0 е коварен. Като получиш един гол, и става опасно. Важното е в двата мача да сме ние крайни победители", обясни Дерменджиев. "Отборът се изгражда в последните 6 години, важен е екипът. Поздравих момчетата, искам те да го изживеят като емоция, те го заслужават това нещо, тъй като го постигат с играта си", допълни той. "Подготвил съм отбора така, че всеки един футболист може да влезе и да реши двубоя, в различните мачове влизат различни футболисти", завърши треньорът на българския шампион.

Без превъзбуждане, алармира Владо

Не трябва да се превъзбуждаме преди реванша, предупреди вратарят на "Лудогорец" Владо Стоянов. "Има още 90 минути, които ще са изключително тежки. "Виктория" е много здрав и подреден отбор. Най-важното беше да не допуснем гол. Казахме си, че дори да ни вкарат, ние трябва да реализираме повече. Радващо е, че не допуснахме и отиваме с лека преднина. Техните положения идваха след центрирания и статични положения", добави Владо. "Радвам се, че успях да се намеся в тези моменти, защото всички знаем, че силата на "Лудогорец" не е в защита и при статични положения. Естествено, че трябва да отпразнуваме успеха, но все пак трябва да си свършим работата следващата седмица", каза още перничанинът.
Капитанът Светльо Дяков също не изпадна в еуфория. "Колкото сме близо, толкова сме и далеч. Първата част я спечелихме, но ни чака тежък реванш. Лек фаворит сме. Всички знаят какъв треньор е Георги Дерменджиев, фактите говорят. Бяхме ги проучили много добре", сподели Дяков. "Благодаря на публиката, имаше доста хора и от Разград, които ни подкрепяха", добави халфът на "Лудогорец".

Направихме голям мач, радва се Марселиньо

Звездата на "Лудогорец" Марселиньо се зарадва на успеха на "Виктория" П и заяви, че тимът е направил голям мач. "Ние не сме очаквали лесен мач. Така и стана. Но ние играхме с интелект на терена. Направихме голям мач! Да, много сме близо до групите. В отбора всички си помагахме на терена. Нищо не е свършило, има още един мач", обяви Марселиньо. "Нашият колектив е много важен. Когато всички си помагаме, няма значение срещу кого играем. Така беше и днес. Колективът е силата на нашия отбор", допълни националът.

Първият голмайстор в двубоя Козмин Моци добави: "Много здрав и труден и важен мач за нас. Хубаво е, че вкарахме два гола. Не трябва да сме спокойни, защото нищо не е ясно", заяви Моци. "Те са корав отбор, ще играят с дълги топки, центрирания, високи топки. Ние направихме много добър мач и се радвам, че зарадвахме публиката", добави той.
"Сега имаме малко по-голям шанс от Виктория. Ако не сме на 100% там, трудно ще стане", завърши румънецът.

Кошмарът се сбъдна, плаче треньорът им

Опасенията ми се потвърдиха. Чувствам се много зле. Това обяви треньорът на "Виктория" (Пилзен) Роман Пиварник. "Те разиграваха много бързо топката, но най-силното им качество е извеждащият пас при контраатаките. Ние пък искахме да вкараме гол от статично положение, защото "Лудогорец" изпитва затруднения в тази област. Но така и не успяхме да го направим. Трябва да бъдем внимателни на реванша, защото "Лудогорец" удря светкавично. Ще бъде трудно, но ще направим всичко по силите ни, за да ги отстраним у дома", каза той.

Халфът Якуб Хромада пък обясни, че чехите са търсели гол, което е малко странно предвид факта, че те трудно стигаха до вратата на Владо Стоянов. "Ако бяхме вкарали, може би щяхме да бъдем доволни и при загуба. Не успяхме да го направим, въпреки че имахме няколко сравнително добри положения. "Лудогорец" получи дузпа в началото на второто полувреме и я вкара, а след това българите поеха инициативата", каза 20-годишният словашки полузащитник. "Опитвахме да се надиграваме с тях, но знаехме и преди това, че така ще ни създадат големи проблеми. И те го направиха", добави Хромада.

Играхме много силно

заяви крилото на "Лудогорец" Вандерсон. "Направихме каквото трябваше да се направи. 2:0! Имахме желание, победихме с интелигентност. Добър резултат е това, няма какво да говорим повече", каза Вандерсон.

7 евро струва билетът за реванша

между "Виктория" П и "Лудогорец". Днес стана ясно, че в петък ще бъдат пуснати пропуските за двубоя на "Досан Арена". Те ще бъдат продавани на клубната база на "орлите" в Разград. Феновете извън България могат да направят заявка за билети на имейл accounts@ludogorets.com и да ги получат на място в Пилзен. В понеделник и вторник "Лудогорец" ще продава входни талони за българските фенове в чешкия град. В деня на мача ще бъде отворена каса пред входове U12 и U13 на сектора за гостуващите фенове.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе