Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

30-ти час без следа от самолета

30-ти час без следа от самолета

30-ти час без следа от самолета на EgyptAir, изчезнал над Средиземно море. Авиокомпанията опроверга информацията за открити отломки, която разпространи по-рано. "Признаваме, че сбъркахме, като съобщихме за намирането на отломки, защото това, което идентифицирахме, не е част от нашия самолет", заяви вицепрезидентът на компанията пред Си Ен Ен.

Има няколко версии за изчезването на самолета, сред която, че е станала експлозия. Експерти от САЩ, които участват в операцията по издирването, се разграничиха от нея като изтъкнаха, че няма признаци за взрив.

Разглеждат се всички хипотези, но никоя не е с предимство, защото нямаме никаква индикация, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро пред Франс-2. И уточни, че утре свиква среща със семействата на пътниците и представители на държавата, за да бъде дадена максимална информация при пълна прозрачност.

ФБР: Няма доказателства за умишлено сваляне на самолета

В същото време ФБР оказва съдействие на разследването, което се провежда от Египет и Франция.

В изявление, разпространено от Белия Дом прессекретарят Джош Ърнест посочи, че Америка изпраща най-дълбоките си съболезнования на семействата и близките на пътниците и екипажа на полета, както и на страните, засегнати от трагедията. И докато руските власти говорят за вероятна „терористична атака", Ърнест за сега описва случилото се като „инцидент": Към този момент не знаем със сигурност какво е причинило изчезването на полет 804. Съединените Щати са готови да окажат пълна подкрепа и да помогнат с ресурси на правителствата на Египет и Франция при разследването на този инцидент.

От своя страна шефът на ФБР Джеймс Коми заяви, че бюрото все още няма доказателства, че самолетът е бил свален умишлено.

Конгресменът Адам Шиф – демократ от Комисията по разузнаване към Камарата на представителите каза, цитиран от АП

Разглеждаме записи от разузнаването, за да разберем дали имаме някакви снимки и дали имаме сигнали, които могат да разкрият разговори за подобен заговор.

Шиф посочва, че Съединените Щати работят заедно с французите, за да се хвърли светлина около пътниците. Той коментира, че самолетът се е разпаднал по време на полета, но не е ясно защо.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе