Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Бурята остави без ток над 30 населени места в Русенско

Бурята остави без ток над 30 населени места в Русенско

Повече от 30 населени места в Русенска област са все още без ток след снощната буря. Ураганен вятър със скорост над 120 километра в час, проливен дъжд и градушка унищожиха земеделска продукция и нанесоха щети.  

Спасителните екипи отстраняват паднали клони, съборени стълбове, ремонтира се и контактната мрежа по железопътните пътища в региона.


Има проблеми в подстанцията "Образцов чифлик", от която тръгват електропроводите, тъй като има паднали няколко метални стълба. На помощ на русенските енергетици са пристигнали техни колеги от Силистра и Разград. Ето какво каза заместник областният управител на Русе Валентин Колев, който все още е на обиколка в региона.Частично се включват и изключват и затова в някои населени места от време на време има напрежение, след това се изключват, за да продължи работата, но основно в община Иваново и Две могили са пораженията. В Бяла също имат нужда от помощ, даже в момента с областният управител сме в Бяла. Това, което видяхме, това, което се чува, всички възможни екипи са на терен.


В изключително тежко положение са населените места в общините Иваново и Бяла. Проблеми има и с железопътния транспорт. И в момента влаковете се движат със закъснения, а пътуващите по направлението Русе-Горна Оряховица се извозват с автобуси от и за Иваново. Областният управител на Русе Галин Григоров обобщи:

Ситуацията е доста сложна в населените места, които все още нямат ток - това са голяма част от населените места в община Иваново, Две могили, Борово. Все още има проблеми в някои от населените места в Ценово. В община Русе сега отиваме да видим в кварталите ДЗС и "Образцов чифлик" какво е състоянието, защото там нямахме връзка. На пътя Русе-Червена вода има скъсан далекопровод.

Всички екипи на пожарната, електроразпределителното дружество и полицията работят по отстраняване на авариите и обезопасяване на районите около тях.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе