Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Бури и градушки на Балканите

Бури и градушки на Балканите

В град Крагуевац бе обявено извънредно положение, след като по време на едночасовата буря паднали 50 литра дъжд на квадратен метър, съобщи в. "Политика".

Скоростта на вятъра е достигнала 60 километра в час, а температурата паднала от 27 на 16 градуса по Целзий. Наводнена е била част от поточните линии на завода "Застава оръжие", а определени части на завода са останали без електричество, пише "Политика". Директните щети от наводненията в селското стопанство в Сърбия са поне половин милиард евро, пише вестник "Данас".

С оглед на това, че разрушителните наводнения обхванаха 10 процента от обработваемите площи в Сърбия, оценката е, че преките щети може да възлязат на около половин милиард евро, пише изданието. Два хеликоптера на министерството на извънредните ситуации на Руската федерация Ка-32 провеждат мониторинг на ситуацията с наводненията в Сърбия, съобщи ИТАР-ТАСС.

Хеликоптерите се използват и за доставка на хуманитарни товари в труднодостъпните населени пунктове. Източната част на Македония пък бе обхваната от проливни дъждове, придружени с градушка. Най-пострадали са Делчево - на границата с България, Велес, Кочани и Чешиново Облешево.

В повечето населени места улиците бяха наводнени, а на много места се стигна и до спиране на електричеството. Спасителните екипи съобщават за паднали дървета и много наводнени мазета и гаражи. Още преди ден истински потоп "удави" Скопие.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе