Извънредни новини

„Булмаркет“ пак е №1 на Фен Купата в Русе

„Булмаркет“ пак е №1 на Фен Купата в Русе

Тимът на „Булмаркет" (Русе) успешно защити титлата си на регионален шампион на Фен Купа за областите Русе и Силистра. С това той си осигури място в националните финали на турнира, където ще продължи борбата за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.

На втора позиция останаха момчетата от „ФК Бъзън" (село Бъзън, област Русе). Финалният мач беше достойно зрелище за стотиците русенски фенове на стадион „Дунав", които бяха дошли, за да подкрепят фаворитите си. Първото полувреме протече без отбелязан гол, след което през втората половина шампионите и подгласниците си размениха по едно попадение. Така изходът от срещата опря до ролетката на дузпите. И двата тима допуснаха грешка при изпълнението на първия си удар от бялата точка. След това „Булмаркет" демонстрираха хладнокръвния си авторитет. Те изпънаха два пъти мрежата на „Бъзън" и оформиха крайното 3:1.

На трето място се класираха момчетата от „А отборът" (Русе), в чиито редици играеше президентът на „ФК Дунав 2010" Симеон Симеонов. Тимът на „Парк Дизайн" (Русе) се държа изключително спортсменски на терен и получи поощрителна награда за „отбор-феърплей". Специална отборна грамота беше връчена и на момчетата от „Тера Трак", които отбелязаха най-много голове по време на мачовете си (25) и с това дадоха най-голям принос към дарителската кампания на Фен Купа „Дари гол". В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан в мачовете от турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев. Събраните средства се използват за подобряване на футболната инфраструктура в града на националните шампиони. Освен наградените отбори с индивидуални призове бяха отличени „най-атрактивният състезател" – Ердоан Сюлейман от „ФК Бъзън", и „най-добрият вратар" – Павел Алтънов от „А отборът".

Всички награди и грамоти бяха връчени на призьорите от кмета на Русе Пламен Стоилов. Той благодари още веднъж на организаторите за усилията им да развиват футбола в България и пожела успех на „Булмаркет" в националните финали.

Докато „Булмаркет" проправяха пътя си към първото място в Русе, Фен Купа 2016 отново доказа, че е „повече от футбол". Вчера жителите на крайдунавския град имаха уникалната възможност да се включат във вълнуваща серия от мачове със зорб топки. Нетрадиционната активация се проведе в „Парк на младежта" и в нея взеха участие стотици русенци.

Следващата спирка от националното турне на Фен Купа 2016 е на стадион „П. Волов" в Шумен на 11 и 12 юни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе