Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Главчев: Борисов търпи всичко заради бъдещето на държавата

Главчев: Борисов търпи всичко заради бъдещето на държавата

Заради бъдещето на държавата Бойко Борисов е готов да търпи всичко, което му се случва. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев пред Илиана Беновска в „Канал 3".

По думите му държавата върви в правилна посока. Той посочи, че такъв е и стремежът на премиера Бойко Борисов, да се внесе спокойствие в обществото и на база на стабилност да се постигат целите – развитие и растеж. Главчев заяви, че ГЕРБ смятат, че именно растежът и развитието могат да се постигнат на базата на стабилност и по такъв начин се постига устойчиво развитие.

„Много революции се събраха в България назад във времето!", отбеляза народният представител. В отговор на въпрос не е ли твърде търпелив Борисов с коалиционните си партньори – ДСБ и Радан Кънев, Димитър Главчев отговори, че повечето хора казват, че премиерът е много търпелив човек и разказа, че по време на провелата се Академия на Ж ГЕРБ, министър-председателят е обяснил защо е търпелив – заради бъдещето на държавата. Борисов е готов да търпи всичко, което му се случва. Във връзка с предстоящия вот на недоверие към правителството, иницииран от БСП на тема здравеопазване, както и поведението на ДСБ депутатът каза, че не знае дали няма да се включи опозиционната част от Реформаторския блок в този вот, за да бъде какафонията пълна и да не е ясно въобще какво се случва. На въпроса дали наистина подозира, че Радан Кънев ще се включи, той отговори, че не може да прогнозира неустойчивото поведение на когото и да било. Според Главчев, ако се прави нов десен проект от Радан Кънев народният представител подчерта, че ако ще се прави нов проект, трябва да се изясни дали ще останат да членуват колегите му от ДСБ в рамките на Реформаторския блок, защото би било много странно, ако от ДСБ напуснат формата Реформаторски блок политически, а останат да членуват в парламентарна група със същото име. Димитър Главчев изрази мнение, че случващото се в Реформаторския блок не се отразява на авторитета на коалиционното управление. Във връзка със здравната реформа и случващото се с нея той коментира, че Димитър Главчев заяви, че реформата в здравеопазването в момента върви, въпросът е в каква посока, а това ще кажат пациентите и лекарите. Той добави, че идеолог на реформата е Петър Москов, премиерът е заявил, че му има доверие, съответно от ПП ГЕРБ имат доверие във всички министри.

Във връзка със случващото се в съдебната система и предстоящите президентски избори Главчев коментира, че в съдебната система е поставено начало на реформата с промяната в Конституцията. На въпрос дали не ги е страх, че в подножието на президентските избори всичко ще бъде използване за разклащане на авторитета на ПП ГЕРБ и лично на премиера Борисов, Димитър Главчев посочи, че от ГЕРБ са свикнали да е така – всеки е срещу най-силния. По думите му, ГЕРБ разчитат на Росен Плевнелиев и се справя с работата си. „Той е излъчен от ПП ГЕРБ, няма основание да му нямаме доверие, работим с него добре!", категоричен беше Главчев. На въпроса дали от ГЕРБ ще издигнат кандидатурата на Росен Плевнелиев за втори мандат той отговори, че има още време.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе