Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Борисов вечеря с Вучич и Орбан в Бургас

Борисов вечеря с Вучич и Орбан в Бургас

На обяд открива Западната дъга на Околовръстното

Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща и работна вечеря с министър-председателите на Унгария и Сърбия Виктор Орбан и Александър Вучич в Бургас днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предвид ангажименти, след приключването на тристранната среща министър-председателят на Сърбия ще отпътува, а на следващия ден, в рамките на работното посещение, Борисов и Орбан ще инспектират сухопътната граница и преградното съоръжение при ГКПП „Лесово", както и охраната на морската граница. По време на срещата се очаква тримата да разговарят главно по въпроса с мигрантската криза в Европа. Борисов настоява за общоевропейско решение и проява на солидарност между държавите за разрешаването на проблема с бежанската вълна и адекватна защита на външните европейски граници. По време на разговора ще бъдат обсъдени и възможностите за сътрудничество в областта на енергетиката, както и изграждането на интерконекторната връзка между Сърбия и България.

Междувременно стана ясно, че Борисов ще присъства и на организирана от Австрия среща за мигрантската криза на 24 септември във Виена. Днес в 12.30 часа премиерът ще пререже лентата на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път, която е продължение на Северната тангента и магистрала "Люлин". С откриването й транзитния коридор от магистрала "Тракия" в посока ГКПП "Калотина" към Сърбия се скъсява с около 30 минути. На откриването заедно с Борисов ще присъстват транспортият министър Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Изграждането на Западната дъга е част от проект „Изграждане на АМ „Калотина – София", лот 1 – Западна дъга на Софийски околовръстен път", финансиран със средства на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 и Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020. Общата стойност на проекта е близо 115 млн. лева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе