Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Пазим баланс в усложнена обстановка

Борисов: Пазим баланс в усложнена обстановка

Спряхме балканския път, каза Борисов пред Германо-Българската индустриално-търговска камара

С много усилия и дипломация се опитваме да запазим един добър баланс в усложнената международна обстановка. Това каза премиерът Бойко Борисов на общото събрание на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

„В тези условия ние се опитваме да задържим най-ниските данъци, да реализираме икономически ръст от 3%, да завършим съдебната реформа, за да продължаваме да привличаме чуждестранни инвеститори", каза Борисов.

„Почти няма пречиствателна станция в България, в която да съм отишъл и да не е немска. Европейските фондове, които идват в страната ни, голяма част са добре и за немските фирми, които са в България, с пряко участие в самите обществени поръчки или индиректно след това за тяхното производство и експедиция. Германия ни е приоритет", добави премиерът.

Той напомни, че България е в прекрасни отношения и с канцлера Меркел, и с десницата, както и с лявата партия. Според него нямаме тема, по която да нямаме разбирания, а в тежките за Германия моменти, ние винаги сме заемали такава позиция, че да разбираме солидарността.

„Разбира се, ако ме бяха послушали по-рано, нямаше да ги има тези проблеми с мигрантите, но по-тежките кораби, по-бавно завиват. Накрая спряхме Балканския път, направихме каквото трябва, но милионите мигранти влязоха. Сега полагаме огромни усилия и се доказахме, че и в Шенген безспорно България е най-добрата и се провалиха много други държави, които имаха големи претенции", напомни премиерът пред бизнесмените.

„Не искам нито България да става повод, нито някой да ни нарушава границите. Искам да строим, инвестираме и произвеждаме, за да живее народът по-добре", заяви още Бойко Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе